Vuelta 2018: Wilco Kelderman voert Sunweb aan in Vuelta a España
foto: Sirotti
dinsdag 21 augustus 2018 om 11:30

Vuelta 2018: Wilco Kelderman voert Sunweb aan in Vuelta a España

Update Sunweb heeft als tweede WorldTour-ploeg zijn selectie bekendgemaakt voor de aankomende Vuelta a España. De Duitse formatie start met Wilco Kelderman als kopman voor het klassement, terwijl de vertrekkende Phil Bauhaus de honneurs moet waarnemen in de sprints. Opvallend is de aanwezigheid van Mike Teunissen, die in de voorbije Ronde van Polen nog zwaar ten val kwam.

De 25-jarige Teunissen kwam op 7 augustus zwaar ten val in de vierde etappe van de Ronde van Polen, nadat hij in een afdaling botste op een ploegleiderswagen. Met een scheurtje in de sleutelbeen, enkele gekneusde ribben en de nodige snij- en schaafwonden kwam de Limburger er genadig vanaf, maar op tijd fit geraken voor de Vuelta leek niet mogelijk.

Teunissen zelf hield echter hoop. “Ik ben optimistischer dan een paar dagen geleden”, zo liet hij een kleine week geleden nog weten. De klassiekercoureur blijkt nu dus fit genoeg om aan de start te verschijnen. Hij krijgt het gezelschap van knechten Johannes Fröhlinger en Martijn Tusveld.

Kelderman krijgt gezelschap van Australische klimtalenten 
Zij zullen waarschijnlijk Phil Bauhaus naar een sprintoverwinning moeten piloteren. De 24-jarige Duitser – die onlangs een tweejarig contract heeft getekend bij Bahrain Merida – is de sprinter van dienst. Voor de bergen rekent de ploeg dan weer op Wilco Kelderman, die vorig jaar nog als vierde eindigde in La Vuelta.

De 27-jarige ronderenner – die dit seizoen vooral veel pech kent door valpartijen en blessures – zal bergop kunnen rekenen op Michael Storer (21) en Jai Hindley (22). De twee jonge Australiërs zullen hun debuut maken in een grote ronde. “Het is een klein mirakel dat Wilco kan starten, na een moeilijke periode. Het is op dit moment gissen naar zijn vorm”, aldus ploegleider Aike Visbeek.

“We weten niet of hij al drie weken lang kan presteren. We zullen het dag per dag bekijken, om vervolgens te zien hoe goed hij is in de derde week.” De selectie wordt vervolledigd door allrounder Simon Geschke, die woensdag nog liet weten aan het einde van het seizoen naar de nieuwe CCC-ploeg te verkassen.

Update 21 augustus: Wissel bij Sunweb
Sunweb maakte bekend dat Phil Bauhaus niet in staat is om zaterdag aan de start te verschijnen. Door ziekte moet de Duitse sprinter thuisblijven. De ploeg vervangt hem door een andere snelle man afkomstig uit Duitsland, Max Walscheid.

https://twitter.com/TeamSunweb/status/1031824227589152768

Selectie flag-de Sunweb voor flag-es Vuelta a España
flag-de Max Walscheid
flag-de Simon Geschke
flag-au Jai Hindley
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-nl Wilco Kelderman
flag-au Michael Storer
flag-nl Mike Teunissen
flag-nl Martijn Tusveld

RIDE Magazine
54 Reacties
Sorteer op:
16 augustus 2018 16:08
Ze hebben bij Sunweb niet echt betere ondersteuning bergop. Dat staat of valt puur bij de gratie van Sam Oomen en ouwe Lau... De rest is allemaal ongeveer gelijkwaardig en mijnsinziens nog niet geheel grand-tour-winst-knecht rijp.
16 augustus 2018 16:18
Ach ja, hij komt nog maar net terug uit blessure, dus hij heeft nu wel een excuus om een hele ronde enkel wat aan te klampen.
16 augustus 2018 18:32
"zal bergop kunnen rekenen op Michael Storer (21) en Jai Hindley (22)."

De uitwoontactiek op z'n Sunwebs.
    21 augustus 2018 13:53
    Huh? Zoals met Oomen? Dat niet elk talent doorbreekt wil niet zeggen dat ze ze uitwonen. Eerder iets met statistiek en zo.
    21 augustus 2018 15:55
    @jooprioolpijp
    Sam Oomen kon veel betere papieren voorleggen dan deze jongens hoor. Reed consistent top 15 in de rondes van één week.
16 augustus 2018 19:50
Leuke ploeg!
Met drie mensen die Sunweb verlaten, maar veel keus hebben ze niet.
16 augustus 2018 20:39
Waarom zou je renners selecteren die over een paar maanden weggaan. Kan je beter talenten meenemen
    16 augustus 2018 20:54
    Wie dan?
    21 augustus 2018 13:00
    Wiens brood men eet wiens woord men spreekt. Ze zijn onder contract van, en worden betaald door, Sunweb dus zie geen issues met vertrekkende renners. Als ze geen motivatie hebben hadden ze geen broodrenner moeten worden.
17 augustus 2018 11:55
Waarom doet Matthews eigenlijk niet mee? Qua grote rondes dit jaar alleen een paar dagen Tour?
    21 augustus 2018 13:12
    Andere prioriteiten, o.a. WT koersen in Canada. Daar maakt hij ook kans.
21 augustus 2018 12:46
In het bericht wordt niet gesproken over concrete doelstellingen; ben benieuwd of die er daarentegen wel zijn.
Tegelijk denk ik dat het moeilijk wordt voor Sunweb om hier iets te bereiken met deze combinatie van jong grut, vertrekkers en net herstelden...
Bovendien gaat Sunweb bekijken of Kelderguy in de 3e week iets kan presteren. Gaat de ploeg dan 3 weken voor hem rijden of mogen ze voor eigen kansen? Ik hoop dat ze een plan hebben, maar het lijkt er niet op.
    21 augustus 2018 13:55
    Plan lijkt me simpel, het jonge grut ervaring en inhoud laten opdoen en en passant kijken hoever Kelderman komen. De vertrekkers doen gewoon hun werk, net wat MaxVanHeeswijk zegt.
21 augustus 2018 13:19
Ik heb van Kelderman zelf eigenlijk wel hoge verwachtingen. Is nog heel fris en heeft er een goed trainingsblok in de Alpen opzitten. Nadeel is een mogelijk gebrek aan wedstrijdritme, maar als er een grote ronde is waar dat niet perse een probleem is dan is dat wel de Vuelta. Toch vaak een rustige aanloop en dan 20 km knallen. En in de Tour de Suisse had hij daar ook niet veel last van.

Podium lijkt me zeker een realistische doelstelling. Zwak punt is wel de ondersteuning inderdaad, maargoed het is niet dat Sunweb de koers moet dragen.
21 augustus 2018 15:07
Teunissen is niet klaar, Walscheid heeft geen lead out die de naam waardig is en die 2 australische scholiertjes worden hier echt wel voor de leeuwen gedropt. Het is niet dat ik hun al indrukwekkende dingen heb zien doen. Afgaande op z'n strava-account zit het met de kopman wel goed. Die traint volgens zijn normale doen. Als een beest maw.
    21 augustus 2018 15:15
    Voor een neo was Storer toch niet slecht in Yorkshire en Slovenie zou ik zeggen. Teunissen is niet klaar op basis van wat? De onverantwoordelijke acties die de Sunweb artsen in het verleden hebben genomen?

    Walscheid is wel een aparte keuze, deze ronde ligt hem in principe voor geen meter.
    21 augustus 2018 15:40
    @KimJungPoels
    Dat het een neo is telt hier niet, dit is de Vuelta en er wordt verwacht da hij Kelderman eventjes door die verschrikkelijke bergetappes gaat loodsen. Teunissen is hard gevallen, dat lichaam heeft een klap gekregen waar je niet gauw van hersteld. Hij heeft sindsdien weinig getraind dus het is hopen dat hij nog wat vorm van Polen heeft.


    bericht van 11 augustus: “De verwachting is dat hij binnen een week weer op de roller mag trainen. Als alles volgens plan verloopt, zal hij binnen vier tot zes weken weer volledig hersteld zijn”, aldus Boelens(ploegdokter)
21 augustus 2018 16:08
Walscheid zijn eerste ronde. Uitrijden is het advies om een nog betere basis te hebben voor 2019.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.