Wim Vanhuffel: “Er is geen interesse voor mij”
dinsdag 7 oktober 2008 om 12:04

Wim Vanhuffel: “Er is geen interesse voor mij”

Het contract van Silence-Lotto renner Wim Vanhuffel (29) loopt aan het eind van het seizoen af. Van zijn huidige ploeg heeft hij nog niks gehoord of er volgend jaar een plaats voor hem is in het team. Ook is er nog geen interesse van andere ploegen. “Nu is er echt geen interesse, nul komma nul.”

“Als ik eind van de maand nog niks gehoord heb, zal ik op zoek moeten naar een job buiten het peloton.” Zo laat Vanhuffel optekenen bij Sporza. In 2005 maakte Vanhuffel furore in de Giro. Hij werd toen elfde in de eindstand. “Toen lagen de ploegen voor mijn deur om een contract aan te bieden.” 2005 was ook verreweg het beste jaar van de Vlaming, dat jaar pakte hij ook nog knap de 12e plek in de Dauphine, 11e in de ronde van Duitsland, en werd 4e in de Brabantse Pijl. Het jaar erna werd Vanhuffel nog 17e in de Giro en 13e in de Ronde van Duitsland. De afgelopen jaren wist hij weinig meer te presteren.

Ook voor ploeggenoot Olivier Kaisen (25) lijkt geen plaats meer bij de ploeg waar volgend jaar de Nederlanders Thomas Dekker en Michiel Elijzen onder contract staan . “Herman Frison (ploegleider) heeft me laten weten dat er geen plaats meer is voor mij. Dat is slecht nieuws, want de tijd begint te dringen om nog een nieuwe ploeg te vinden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.