woensdag 3 april 2024 om 18:04

Winnende Tim Merlier ging van ver aan: “Heb geleerd van mijn sprint in Brugge-De Panne”

Video Tim Merlier stond nog niet op de erelijst van de Scheldeprijs, maar daar is vandaag verandering ingekomen. De Belg van Soudal Quick-Step wist in Schoten af te rekenen met Jasper Philipsen en Dylan Groenewegen, na een behoorlijk lange sprint.

Merlier keek na afloop in het flashinterview allereerst terug op een hectische finale en laatste kilometer. “Het was op zich niet het plan om zo ver te zitten, maar dat kwam door omstandigheden. Sommige renners waren elkaar bijna onderuit aan het rijden. Zo raakten we elkaar ook kwijt, maar ik wist dat Bert (ploegmaat en sprintaantrekker Bert Van Lerberghe, red.) nog wel ging komen. Bert weet dan perfect wat hij moet doen.”

Van Lerberghe wist Merlier uiteindelijk nog goed af te zetten voor de sprint, al moest die laatste wel iets eerder aanzetten dan verwacht. “Ik was even de bordjes kwijt, maar ik heb geleerd van mijn sprint in de Classic Brugge-De Panne.” Toen begon Merlier eigenlijk te laat met sprinten. “Daarom begon ik nu gewoon van ver. Je rijdt toch aan zo’n 70 tot 75 kilometer per uur en dan gaat het snel.”

Er was niet alleen de (hectische) sprint: in het begin van de koers brak het peloton ook nog even in verschillende waaiers. “Het was een heel hectische start met de wind, maar dat weet je. We reden over smalle wegen. De wind stond in het nadeel voor waaiers, maar er was toch veel nervositeit. Ik ben blij dat ik overeind ben gebleven. Op een gegeven moment weet je wel dat het minder gevaarlijk zal worden.”

Blijdschap na afloop bij de mannen van Soudal Quick-Step – foto: Cor Vos

Op naar Parijs-Roubaix
De zegeteller van Merlier staat dit seizoen inmiddels al op zeven stuks, maar vandaag rekende hij ook nog eens af met zijn grootste rivaal Philipsen, die toch te boek staat als de beste sprinter van het moment. “Maar daar ben ik niet mee bezig. Het is voor mij gewoon belangrijk om elke wedstrijd mijn sprint te kunnen rijden en te winnen. Ik ben blij dat ik hier mijn zevende overwinning heb kunnen boeken.”

De volgende koers van Merlier staat komende zondag op het programma, met Parijs-Roubaix. Wat verwacht hij van de ‘Hel van het Noorden’? “Ik voelde in de Ronde van Vlaanderen al dat het met de vorm wel snor zit. Ik ben ook goed hersteld van de inspanningen. Ik kijk ernaar uit. Ik hoop dat het geluk aan mijn zijde is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.