Winnende Toon Aerts: “Niet goed genoeg om Mathieu te kloppen”
foto: PhotoPress.be
zondag 9 december 2018 om 17:01

Winnende Toon Aerts: “Niet goed genoeg om Mathieu te kloppen”

Toon Aerts keek met tevredenheid terug op zijn vorm in de Druivencross Overijse. De Belg van Telenet-Fidea keerde met een zeg terug in de koers na zijn trainingsstage. “Ik ben tevreden met hoe het ging vandaag”, zei hij na afloop in het flashinterview. “Ik denk niet dat het goed genoeg was om Mathieu te kloppen, maar hij was er niet en dus kon ik de overwinning nemen.”

Aerts schoof in de beginfase vlot mee met Michael Vanthourenhout, toen die de gashendel opendraaide. Iets na halfcross ging hij dan voor het eerst vol door, waarna hij de concurrentie zag afhaken. In het tweede wedstrijddeel kwam hij vervolgens nooit meer in de problemen. De Belg wil nu enkele rustige trainingen inbouwen, zodat hij volgende week ook weer in orde kan zijn.

In Overijse waren Wout van Aert en Mathieu van der Poel niet van de partij – zij vertoeven nog altijd in het zonnige Spanje, waar zij de tweede seizoenshelft voorbereiden. Hun afwezigheid had wel degelijk invloed op het koersverloop, denkt Aerts. “Ik denk dat dat gisteren al duidelijk was. Ook vandaag was het opnieuw het geval dat de eerste twee rondes iets rustiger waren.”

‘Dat is écht de cross hè!’
“Renners die gisteren een paar meter achter lagen, konden vaak weer terugkomen op de finishstrook. Dat zagen we vandaag ook telkens. Op de klim kwamen er dan renners terug. Maar toen kon Jim Aernouts van onze ploeg daar ideaal een aanval plaatsen. Ze reden het gat dicht en meteen daarna trok ik door”, blikte hij terug. “In die ronden kon ik een stevig tempo ontwikkelen en de rest onder druk zetten. En op een technische passage die een beetje schuin lag, kon ik dan het verschil maken en wegrijden.”

De veldrijders kregen vandaag een modderig parcours voorgeschoteld, waarop het lastig was om overeind te blijven. “Dat is écht de cross hè!”, zei Aerts. “Dat is een gevoel dat we al lang niet hebben gehad. Het waren vooral snelle crossen, waarin je heel veel risico’s moest pakken in de bochten. Maar nu was het een heel ander soort techniek en dat ligt me iets beter.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.