WK 2012: Marianne Vos wereldkampioene op de weg

zaterdag 22 september 2012 om 17:50

foto: Sirotti

Marianne Vos heeft in Valkenburg de wereldtitel in het wegwielrennen veroverd. Op de laatste beklimming van de Cauberg liet de Nederlanse haar medevluchters achter om solo over de streep te komen. Anna van der Breggen legde beslag op de vijfde plaats.

Gedurende het eerste deel van de koers werden er kopgroepjes gecreëerd en weer ingelopen, totdat Van der Breggen met de Italiaanse Ratto, de Duitse Becker, de Amerikaanse Neben en de Australische Neylan ontsnapte. Adrie Visser lukte het niet hier naartoe te rijden, maar na een indrukwekkende aanval op de Cauberg kwam kopvrouw Marianne Vos zelf naar voren.

De Italiaanse Longo Borghini kon met Vos mee en zo vormde zich een kopgroep met twee Nederlandse dames en nog iets meer dan 30 kilometer te gaan. Na nog een aanval van Vos op de volgende passage van de Cauberg werd het groepje verder uitgedund. Toen de heuvel voor de laatste keer op werd gereden viel Neylan als eerste aan. Vos pareerde makkelijk en gaf daarna haar concurrenten ogenschijnlijk al even makkelijk het nakijken. Na vijf zilveren plakken op een rij wist ze zo eindelijk haar tweede gouden medaille op te halen.

Wereldkampioenschap 2012
Wegrit voor vrouwen (129 km)

1. Marianne Vos (Nederland)
2. Rachel Neylan (Australië)
3. Elisa Longo Borghini (Italië)
4. Amber Neben (Verenigde Staten)
5. Anna van der Breggen (Nederland)
6. Rosella Ratto (Italië)
7. Linda Villumsen (Nieuw-Zeeland)
8. Judith Arndt (Duitsland)
9. Emma Johansson (Zweden)
10. Paulina Brezna (Polen)
11. Annemiek van Vleuten (Nederland)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone