WK 2017: Barguil in Franse selectie, Denifl ontbreekt bij Oostenrijk
donderdag 7 september 2017 om 12:00

WK 2017: Barguil in Franse selectie, Denifl ontbreekt bij Oostenrijk

De Franse bondscoach Cyrille Guimard heeft zijn selectie voor het WK Wielrennen bekendgemaakt. Onder meer Warren Barguil zal tijdens de wegwedstrijd in actie komen. In Oostenrijk heeft de bondscoach besloten om Stefan Denifl thuis te laten.

Guimard selecteerde in een eerder stadium al Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), Tony Gallopin (Lotto-Soudal), Anthony Roux (FDJ) en Lilian Calmejane (Direct Energie).

Update 14:00
Olivier le Gac (FDJ), Cyril Gautier (AG2R La Mondiale) en Julien Simon (Cofidis) maken de selectie compleet. Alexis Gougeard verdedigt Frankrijk als enige renner tijdens de tijdrit.

Selectie Frankrijk flag-fr voor WK Wielrennen
Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors)
Warren Barguil (Sunweb)
Lilian Calmejane (Direct Energie)
Olivier le Gac (FDJ)
Cyril Gautier (AG2R La Mondiale)
Tony Gallopin (Lotto-Soudal)
Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale)
Anthony Roux (FDJ)
Julien Simon (Cofidis)

Oostenrijk mag drie renners afvaardigen voor de mondiale titelstrijd op 24 september. Voor Stefan Denifl (gisteren nog etappewinnaar in de Vuelta) is geen plaats. De Oostenrijkse bond geeft de voorkeur aan Marco Haller (Katusha), Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe) en Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe).

Selectie Oostenrijk flag-at voor WK Wielrennen
Marco Haller (Katusha)
Gregor Mühlberger (Bora-Hansgrohe)
Lukas Pöstlberger (Bora-Hansgrohe)

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
7 september 2017 12:06
Het ontbreken van Denifl vind ik niet zo opvallend. De 3 geselecteerden lijken me beter geschikt voor het parcours. Voor gisteren was dit niet eens een item geweest.
7 september 2017 12:09
Oostenrijk belachelijke beslissing na gisteren en de winst in de ronde van Oostenrijk. En ook Fransen team matig naar mijn mening.
7 september 2017 12:15
@mollema
Misschien na gisteren, maar tot gisteren niet! Wat betreft de Fransen: veel waterdragers voor Alaphilippe en Gallopin, lijkt mij veel slimmer dan grote namen die op dit parkoers minder te zoeken hebben en ook minder goed in het knechtenwerk zijn! Dit parkoers en aankomst is Julian en Tony op het lijf geschreven en dan hebben ze ook nog Calmejane en Barguil achter de hand ....
7 september 2017 12:28
Is het een zwaarder parcours dan ik in gedachten heb?

Dacht dat mannen als Demare en Kristoff hier favoriet waren. Sagan en Matthews zet ik daar niet bij want die kunnen nog een stuk beter omhoog.
7 september 2017 12:29
Frankrijk veel kopmannen, maar ik vrees dat ze goede knechten gaan missen op deze manier.

Oostenrijk eigenlijk wel begrijpelijk hoor, alhoewel Denifl altijd een leuke rijder is, komt hij het beste tot zijn recht in een bergachtig WK ipv heuvels.
7 september 2017 12:41
Er zijn bergen in Oostenrijk. Er zijn geen bergen in Bergen. Klopt als een melkbus uit een Oostenrijkse alpenweide.
7 september 2017 12:44
Het is een behoorlijk pittig parcours verwacht alleen de allerbeste klimmende sprinters. Denk aan Sagan, Matthews en van Avermaet.
Plaatselijek ronde van 19,1 km die 12x gedaan wordt.
Na 2,5 kilometer de Løbergsveien is ongeveer 700 meter lang en gaat gemiddeld 5%
Na 5,0 kilometer later stijgt de weg over een afstand van 1 kilometer met 4,8%
Na 7,0 kilometer de zwaarste klim is 1,5 kilometer à 6.4%
Daarna 2,4 km afdalen en 8 km vlak.
Dus het begin is toch zwaar zeker als je weet dat ze er 12x overheen rijden. Maar er moet wel direct een sterke kopgroep aanvallen. Zeker landen als NL, Spanje en Italië moeten gwn 2 man mee proberen hebben te zitten, zodat achtervolgende landen kapot gereden worden.
7 september 2017 12:46
Haller, Pöstlberger en Mühlberger rijden alledrie een sterk seizoen.
Brändle, Gogl, Preidler en Eisel hadden ook niet misstaan, zouden logischere keuzes zijn dan Denifl.
7 september 2017 13:00
Vind Haller het opvallendst.. die gaat echt niet mee kunnen sprinten. Zowel Muhlberger als Postlberger zijn lekker aanvallende renners en dan zou ik dat hebben aangevuld met Preidler of Denifl, gewoon nog iemand erbij die niet vies is van aanvallen.
7 september 2017 13:10
Doet Brändle niet mee aan de tijdrit dan?
7 september 2017 13:17
Ik mis Vichot bij de Fransen.
7 september 2017 13:39
Voor Denifl is de Vuelta de laatste wedstrijd van het seizoen. Dat was al eerder afgesproken. Hij is dus gewoon niet beschikbaar.
7 september 2017 17:59
@Nederbelg, er zijn wel bergen in Bergen, alleen daar rijden ze alleen in de TT tegenop ;)

Wat het parcours betreft, ik heb het zelf gereden en het is niet echt zwaar qua klimwerk. De percentages zijn wel relatief zwaar, maar de grote klim is toch meer een loper. Dus als de koers niet hard wordt gemaakt kan iemand als Kristoff ook nog wel mee, al verwacht ik dat niet. Het parcours is alleen wel heel technisch, vooral vlak voor de finish, dus er is voldoende ruimte voor aanvallers. Ik denk dat de bochten en kasseien door het centrum meer gaan beslissen dan de klimmetjes.
7 september 2017 19:11
Barguil als knecht of zal ie zich daar niet in willen schikken?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.