WK 2019: Declercq, Lampaert en Wellens maken Belgische selectie compleet

maandag 16 september 2019 om 11:40
WK 2019: Declercq, Lampaert en Wellens maken Belgische selectie compleet

foto: Cor Vos

De Belgische bondscoach Rik Verbrugghe heeft zijn selectie voor het wereldkampioenschap in Yorkshire rond. Aan de vijf eerdere namen voegde hij vandaag Tim Declercq, Yves Lampaert en Tim Wellens toe.

Tim Declercq was in de afgelopen Vuelta a España een belangrijke kracht achter de successen van zijn ploeg Deceuninck-Quick Step. Met Fabio Jakobsen, Philippe Gilbert (beiden tweemaal) en Rémi Cavagna werden liefst vijf dagsuccessen veroverd in de Spaanse rittenkoers. Lampaert bewandelde een ander pad in aanloop naar het WK met onder meer de tweede plaats tijdens het EK wielrennen in Alkmaar en een derde in het eindklassement van de Deutschland Tour.

Tot slot reed Tim Wellens na zijn derde plaats in de BinckBank Tour de Franse Bretagne Classic, waar hij naar de achtste plaats koerste. Afgelopen weekend kwam hij in het Canadese tweeluik in actie met een negende plek in Québec en een vierde in Montréal als resultaat. Het drietal voegt zich bij Remco Evenepoel, Philippe Gilbert, Oliver Naesen, Greg Van Avermaet en Dylan Teuns, die eerder al waren verzekerd van een WK-ticket.

Op de tijdrit zijn Europees kampioen Remco Evenepoel, Victor Campenaerts en Yves Lampaert de Belgische namen op de startlijst.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.