WK 2019: Denemarken met Fuglsang, Asgreen en Valgren
Michael Valgren tijdens het WK 2018 - foto: Cor Vos
maandag 16 september 2019 om 09:08

WK 2019: Denemarken met Fuglsang, Asgreen en Valgren

Denemarken hoopt mee de koers te kunnen maken tijdens het WK wielrennen, die over een kleine twee weken worden gehouden in het Britse Yorkshire. Daarbij rekent bondscoach Anders Lund op onder anderen de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, Jakob Fuglsang.

Denemarken verwacht te kunnen bijdragen aan het koersverloop, omdat de wegwedstrijd lang en zwaar belooft te worden. De bond put sowieso vertrouwen uit de negende plek op de UCI-ranking die onderstreept dat de Deense renners een goed jaar hebben gekend. De ambitie voor het WK is verbetering van de zevende plaats van Michael Valgren vorig jaar in Innsbruck. “De route is zwaar, maar meer vanwege de technische elementen dan de hoogtemeters”, aldus bondscoach Lund.

De bondscoach gelooft in de kansen van de Denen en selecteerde renners die, hoewel het al diep in het seizoen is, nog altijd barsten van het optimisme en een sterke wil hebben om een goed WK te rijden. “We hebben renners die op de beslissende momenten erbij kunnen zijn en als ploeg moeten we er juist voordeel uit halen dat we meerdere kaarten kunnen spelen.” Daarvoor nam hij behalve opnieuw Valgren ook Jakob Fuglsang en Kasper Asgreen op in de ploeg.

Magnus Cort, Christopher Juul-Jensen, Michael Mørkøv, Casper Pedersen en Mads Pedersen maken de selectie compleet. Voor het WK tijdrijden mikt Denemarken op een top 10-klassering met Asgreen, die zilver pakte tijdens het Europees kampioenschap in Alkmaar, en Martin Toft Madsen. Lund: “Asgreen heeft laten zien dat hij een WK-medaille moet kunnen halen, maar het startveld is erg sterk dus we moeten realistische verwachtingen hebben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.