WK 2019: Titelverdediger Valverde stapt uit de wedstrijd

zondag 29 september 2019 om 15:02
WK 2019: Titelverdediger Valverde stapt uit de wedstrijd

foto: Cor Vos

Alejandro Valverde zal zichzelf niet opvolgen als wereldkampioen. De onbetwiste kopman van de Spaanse selectie is een van de vele opgevers in een kletsnat Yorkshire. Eerder konden we ook al de opgave noteren van een landgenoot van Valverde: sprinter en schaduwfavoriet Ivan García.

Pre-order de nieuwe RIDE en betaal tijdelijk geen verzendkosten
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Pre-order nu ons najaarsnummer en betaal tijdelijk geen verzendkosten. Bestel hem hier

Valverde wist twaalf maanden geleden nog de regenboogtrui te veroveren in het Oostenrijkse Innsbruck, maar nu heeft de Murciaan al opgegeven voor de daadwerkelijke finale. De 39-jarige coureur liet gisteren nog weten met vertrouwen uit te kijken naar de mondiale titelstrijd.

“Aan de aankomt ligt er nog een kleine helling, die mij zeker ligt. Maar ik blijf realistisch, het zal heel lastig worden”, was hij tegelijkertijd ook realistisch. De Spaanse keuzeheer Pascual Momparler zal nu een andere tactiek moeten uitstippelen, aangezien ook García heeft opgegeven. De sterke sprinter kampt met maagproblemen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone