WK 2023: Havik en Van Schip grijpen wereldtitel puntenkoers na enerverende finale
foto: Cor Vos
dinsdag 8 augustus 2023 om 22:03

WK 2023: Havik en Van Schip grijpen wereldtitel puntenkoers na enerverende finale

Yoeri Havik en Jan-Willem van Schip hebben zich dinsdagavond tot wereldkampioen op de Madison gekroond. Na een superspannende wedstrijd bleven Van Schip en Havik Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland en België heel nipt voor.

Havik en Van Schip sloegen ’s avonds toe bij de vijftiende, zestiende en zeventiende sprint van de twintig. De Nederlanders pakten telkens de volle mep aan punten en passeerden daarmee Ghys en De Vylder, die al vroeg in de wedstrijd de leiding hadden gegrepen.

Vanaf dat moment was het verdedigen geblazen voor de twee Nederlanders. In de slotfase sloegen Havik en Van Schip meerdere aanvallen af van de concurrentie. Mark Stewart en Oliver Wood probeerden namens Groot-Brittannië de kloof te dichten, Aaron Gate en Stewart Campbell namens Nieuw-Zeeland en natuurlijk De Vylder en Ghys.

Alles kwam uiteindelijk aan op de laatste sprint. Omdat Van Schip en Havik nog vier punten wisten te pakken, bleven zij Groot-Brittannië met slechts twee punten en Nieuw-Zeeland met drie punten voor. België viel nipt naast het podium.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.