Deze week meer duidelijkheid over toekomst Wout van Aert
©Photopress.be
zondag 16 december 2018 om 18:00

Deze week meer duidelijkheid over toekomst Wout van Aert

Interview Eén van de belangrijke vragen na afloop in Zonhoven. Zal Van Aert er vrijdag in Veghel bij zijn als Jumbo-Visma officieel aan pers en publiek wordt voorgesteld? De signalen die we krijgen rond de contractbesprekingen zijn gunstig en laten vermoeden dat het nu een kwestie van dagen is vooraleer Van Aert en Jumbo-Visma tot een akkoord komen, maar binnen de entourage van de wereldkampioen wil niemand dat bevestigen.

“Vrijdag? Wat is er vrijdag?”, houdt ook Van Aert zelf zich op de oppervlakte. Volgens zijn manager Jef Van den Bosch komt er dinsdag of woensdag meer duidelijkheid. “Hey jongens. Het komt wel goed, hoor…”


Van Aert na Zonhoven: “Miste agressiviteit in de openingsronde”

Wout van Aert werd in Zonhoven andermaal tweede. In de slotfase besliste hij een boeiend duel met Toon Aerts in zijn voordeel, weliswaar nadat Aerts kettingproblemen had. “Anders was het ongetwijfeld spannender geweest”, zegt Van Aert, die na afloop geen verklaring voor zijn mindere start had.

Het is sinds de Ambiancecross het vaste ritueel voor de wereldkampioen na afloop van een wedstrijd: tien minuutjes losrijden op de rollen vooraleer hij zich opfrist voor de podiumceremonie. Achteraf maakte hij ruim de tijd voor een analyse van de wedstrijd.

“Geen verklaring voor mindere start”
En daarin had Van Aert het vooral over de spannende strijd voor de tweede plaats. Een duel met Van der Poel zat er in Zonhoven nooit in. Zelfs geen kwart wedstrijd, zoals gisteren in Antwerpen. Met dank aan een slechte start. De wereldkampioen miste die compleet en dook pas een eerste keer de Kuil in als twaalfde. “Ik heb er geen degelijke verklaring voor”, begon hij. “Ik schrok wat van de lichten, die snel op groen sprongen, maar dat mag geen excuus zijn. Ik denk dat ik vooral wat agressiviteit miste. Niet alleen tijdens de start zelf, maar tijdens de hele openingsronde. Ik schoof veel te traag op om mijn positie voorin in te nemen. Tja… Ik heb niet voor alles een uitleg.”

Van Aert vergeleek deze wedstrijd van de Superprestige met de Wereldbeker in Koksijde een paar weken geleden. “Daar kende ik ook een moeilijke eerste vijftien tot twintig minuten, maar reed daarna wel nog een degelijke wedstrijd. Dat was vandaag ook het geval, en dat mondde uiteindelijk uit in een spannend duel voor de tweede plaats. Weliswaar, toegegeven, op zeer ruime afstand van de winnaar. Maar dat is ondertussen niets nieuws.”

“Het lot van de vijf strepen”
Een weekend met twee tweede plaatsen. Dat is mooi, maar Van Aert kennende ziet hij dat als twee nederlagen. “Ik ben natuurlijk in die situatie geduwd. Wellicht zeg je straks tegen Toon: ‘Proficiat met je derde plaats’. Terwijl ik ongoocheld moet zijn met plaats twee. Dat is het lot van die vijf strepen (Van Aert doelt op de regenboogtrui, red.) op mijn shirt. Ja, dat voelt soms onrechtvaardig, maar ik heb geleerd het als een eer te zien. In het verleden heb ik daar al meermaals motivatie uitgehaald. Dat probeer ik nu ook weer te doen. Ik heb vooral geen zin om in een soort van negatieve spiraal te sukkelen.”

Van Aert rijdt volgende zondag Namen. Daarna volgen Heusden-Zolder, Loenhout, Bredene en Diegem. De DVV-manches van Baal (1 januari) en Brussel (7 januari) laat hij aan zich voorbij gaan.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.