Wout van Aert laat van zich horen: “Ik begin me weer wat de oude te voelen”
foto: Cor Vos
zondag 7 april 2024 om 08:18

Wout van Aert laat van zich horen: “Ik begin me weer wat de oude te voelen”

Wout van Aert heeft via Instagram voor het eerst van zich laten horen, anderhalve week na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen. “Ik hoop snel weer op mijn fiets te zitten, maar momenteel focus ik me volledig op mijn herstel”, laat hij weten vanuit zijn vakantieoord in Knokke-Heist.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Wout van Aert wilde dit jaar o zo graag schitteren in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, maar de renner van Visma | Lease a Bike was vier dagen voor de Vlaamse Hoogmis betrokken bij een zware valpartij in Dwars door Vlaanderen. Hij liep daarbij breuken in zijn sleutelbeen, borstbeen en ribben op. Later kwam ook nog een gekneusde long aan het licht.

En dus staat Van Aert voor een revalidatieperiode, maar hoe gaat het inmiddels met de Belg? “Negen dagen na mijn operatie begin ik me weer wat de oude te voelen”, schrijft Van Aert op Instagram. “Ik hoop snel weer op mijn fiets te zitten, maar momenteel heeft een volledig herstel van mijn wonden en botten de absolute prioriteit.”

“Ik ben dankbaar voor de extra tijd met mijn geliefden. Ik wil iedereen bedanken die voor me zorgde na mijn val: mijn vrouw, kinderen, familie, de ploeg, de artsen, de verpleegkundigen, de therapeuten…”  Van Aert werd de voorbije dagen ook bedolven onder de hartverwarmende berichten. “Nooit heb ik meer berichten, cadeaus of e-mails gekregen. Daardoor lach ik nu meer en lijd ik minder. Duizendmaal dank!”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Wout van Aert (@woutvanaert)

Rentree
Wanneer Van Aert weer volwaardig kan trainen en een rugnummer kan opspelden, is nog niet bekend. Volgens berichtgeving van Het Laatste Nieuws zou het herstel van Van Aert zo voorspoedig gaan, dat zelfs de Giro d’Italia (start op zaterdag 4 mei) nog een optie zou zijn voor de Belgische klassiekercoureur. In dat geval zou hij ‘in de ronde kunnen groeien’.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.