Wout van Aert ontgoocheld na alweer een gemiste start
©Photopress.be
maandag 31 december 2018 om 08:08

Wout van Aert ontgoocheld na alweer een gemiste start

Wout van Aert en Diegem, het is absoluut geen grote liefde tussen de twee. Ook gisteren sloeg de vonk niet over. Integendeel: na alweer een gemiste start reed de wereldkampioen een uur lang achter de feiten aan. “Ik schoot nog maar eens uit mijn klikpedaal. Dit gebeurt iets te veel om toeval te zijn.”

Daags na zijn overwinning in Bredene hoopte Wout van Aert in Diegem het jaar 2018 met een goed gevoel af te sluiten. Niet dus. Van Aert schoot in de start uit zijn klikpedaal en moest net als in Namen aan een lange achtervolgingsrace beginnen. In de tweede wedstrijdhelft deed hij toch nog mee voor de derde podiumplaats, maar in volle finale liet hij het naar eigen zeggen even hangen.

Na afloop repte hij zich als de bliksem naar de camper, waar hij na het opfrissen wel nog kort de pers te woord stond. “Natuurlijk ben ik ontgoocheld na die gemiste start. Het materiaal moet nu toch eens goed nagekeken worden, want dit gebeurt iets te veel om nog toeval te zijn.”

Geen podium
Dat hij zich ondanks die vroege achterstand toch nog terug in de wedstrijd knokte, was dan weer een beter signaal. “Ik heb snel besloten er nog een goed doorgedreven training van te maken. In de slotfase drong ik echter niet meer aan in de strijd voor een podiumplaats. Toegegeven, ik heb het deze keer wat laten hangen.”

In tegenstelling tot Mathieu van der Poel, die in de Brusselse randgemeente nog nooit verloor, heeft Van Aert geen al te beste relatie met Diegem. “Ik ben hier in het verleden nog nooit met een goed gevoel naar huis vertrokken. Het is deze keer niet anders”, besloot de wereldkampioen.

Nog twee confrontaties voor het WK
Van Aert en Van der Poel treffen elkaar voor het WK in Bogense nog amper. Van Aert past voor Baal en Brussel, Van der Poel is er niet bij in het Franse Pontchâteau, waar half januari de voorlaatste manche van de Wereldbeker wordt afgewerkt. Alleen in Otegem – daags na de nationale kampioenschappen – en in Hoogerheide – één week voor het WK – zien de twee elkaar nog even terug vooraleer ze eind januari naar het Deense Bogense afreizen voor de titelstrijd.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.