Wout van Aert tevreden met tweede plaats: “Het liep zoals ik had gehoopt”
foto: PhotoPress.be
zaterdag 15 december 2018 om 18:02

Wout van Aert tevreden met tweede plaats: “Het liep zoals ik had gehoopt”

Wout van Aert moest zaterdag in Antwerpen opnieuw van een afstandje toekijken hoe Mathieu van der Poel dominant naar de zege reed. Desondanks is de Belgische wereldkampioen na een trainingsstage tevreden met zijn tweede plaats in de Scheldecross. “Ik ben best wel tevreden over vandaag, het liep zoals ik had gehoopt, al heb ik nog wel een paar weken nodig om op m’n best te zijn”, vertelt hij in het flashinterview na afloop.

Natuurlijk hoopte Van Aert voor de overwinning te rijden, maar dat zat er voor hem niet in. Toen Van der Poel in de derde ronde versnelde, reageerde de Belg wel als enige, maar kon hij uiteindelijk niet volgen: “Ik verschoot wel dat niemand probeerde om Van der Poel te volgen, dus deed ik het zelf, maar ik voelde al snel dat het tempo te hoog lag.”

Daarna was de strijd om de tweede plaats een tactisch spelletje. Omdat Van Aert geen rol speelt in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee, kon hij zich in tegenstelling tot Toon Aerts focussen op de sprint, die hij vervolgens overtuigend won. “Aerts moest rijden om zijn achterstand met Van der Poel te beperken, maar liet het ook geregeld stilvallen. Zelf was ik niet bezig met de voorsprong te verkleinen vandaag, het goede gevoel primeerde”, eindigt de wereldkampioen tevreden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.