Wout van Aert: “Verkeer niet in de beste vorm van mijn leven, maar het is duidelijk dat ik in orde ben”
foto: Cor Vos
zondag 26 december 2021 om 16:31

Wout van Aert: “Verkeer niet in de beste vorm van mijn leven, maar het is duidelijk dat ik in orde ben”

Wout van Aert is nog altijd ongeslagen dit veldritseizoen. Zondag was hij ook Mathieu van der Poel en Toon Aerts de baas in Dendermonde. “Ik denk niet dat ik in de allerbeste vorm van mijn leven ben, maar het is duidelijk dat ik goed in orde ben”, zo vertelt hij na afloop.

Van der Poel en Aerts konden Van Aert een half uur weerstand bieden. Daarna haakten de Belg en de Nederlander een voor een af bij de renner van Jumbo-Visma. “Ik was in het begin een beetje aan het zoeken”, blikt Van Aert terug. “Ik verloor in de openingsfase het zicht op het parcours omdat ik tussen de jongens reed. Ik reed zeker niet de perfecte lijnen in de beginfase. Daarna ging het steeds beter.”

“Het was zaak om rustig te blijven. Dat is gelukt. Bij mijn eerste poging kwam ik niet weg, maar gelukkig bij mijn tweede poging wel. Dit is een heel mooie zege. De kerstperiode is de mooiste van het hele seizoen. Hopelijk kan ik deze vorm aanhouden, want er komen nu drukke dagen aan”, aldus de winnaar.

Tot slot had Van Aert nog kritiek op de coronamaatregelen: “Ik snap niet dat er geen publiek langs de kant mag staan”, zuchtte hij. “Het is namelijk echt niet gevaarlijk. En Dendermonde is een perfecte cross voor een goede sfeer. Dit is heel jammer.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.