Wout van Aert wint eerste rit Jumbo-Visma eCompetition
Wout van Aert - foto: Cor Vos
zondag 3 mei 2020 om 11:00

Wout van Aert wint eerste rit Jumbo-Visma eCompetition

Wout van Aert heeft de eerste rit van de Jumbo-Visma eCompetition gewonnen. Van Aert besliste de 42,8 kilometer lange wedstrijd in een sprint met zeven.

Het deelnemersveld van de eerste wedstrijd van dit nieuwe initiatief bestond uit renners uit de WorldTour-team en de opleidingsploeg. Primoz Roglic was een opvallende afwezige. De Vuelta-winnaar ontbrak omdat hij tijdens de Digital Swiss 5 zijn fietstrainer kapot had getrapt.

De eerste twintig kilometer besloten de renners de wedstrijd te neutraliseren en bij elkaar te blijven. Toen de wedstrijd losbarstte, ontspande er een ware afvallingskoers. Onder meer Dylan Groenewegen, Tony Martin, Laurens de Plus en Robert Gesink konden het hoge tempo in het peloton niet volgen.

Op acht kilometer van het einde kreeg Sepp Kuss na een versnelling Jonas Vingegaard met zich mee. Meerdere renners (waaronder Wout van Aert en Mike Teunissen) wisten aan te sluiten, waardoor er een kopgroep van zeven man ontstond.

De winnaar van de dag zou uit de groep met zeven komen. In de slotkilometer ging Kuss de sprint vroeg aan, maar wist Van Aert nog met succes langszij te komen.

Van Aert zal volgende week zondag als leider beginnen aan de tweede rit. De Jumbo-Visma eCompetition bestaat uit totaal uit vier wedstrijden.

Uitslag etappe 1 Jumbo-Visma eCompetition
1. flag-be Wout van Aert in 56m20s
2. flag-dk Jonas Vingegaard z.t.
3. flag-us Sepp Kuss
4. flag-nl Mike Teunissen
5. flag-no Tobias Foss
6. flag-be Maarten Wynants
7. flag-de Maurice Ballerstedt op 1s
8. flag-nl Axel van der Tuuk op 12s
9. flag-nl Mick Van Dijke
10.flag-nl Lennard Hofstede

Kijk hier de wedstrijd terug:

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.