Youngster Coast Challenge gooit dan toch de handdoek

Youngster Coast Challenge gooit dan toch de handdoek

© Cor Vos

dinsdag 23 februari 2021 om 15:50

Nog steeds geen jeugdwielrennen in België. De organisatoren van de beloftenklassieker Youngster Coast Challenge hielden vorige week de deur nog op een kier, maar gooien nu toch de handdoek. “Nog langer wachten, zou ons logistiek in de problemen brengen.”

“In het belang van zowel de teams als de U23-renners, willen we ons blijven inzetten dat onze wedstrijd alsnog kan doorgaan”, vertelde voorzitter Bert Pattyn ons een volle week geleden. “De Youngster Coast Challenge is trouwens een UCI-wedstrijd. Een 1.2U op de kalender, met een deelnemersveld dat dicht aanleunt bij de profs. Dat kan misschien een motivatie zijn om alsnog groen licht te krijgen. Voorlopig geven we niet op.”

Ondertussen zijn teams en andere betrokken partijen op de hoogte gebracht dat de wedstrijd toch geannuleerd wordt. “Na ontvangst van het definitieve protocol, zijn wij tot deze beslissing genoodzaakt”, klinkt het bij de organisatoren. “Nog langer wachten zou ons logistiek in de problemen brengen. We zijn ervan overtuigd dat we alles gedaan hebben wat in onze mogelijkheden lag om deze jonge garde te laten koersen. Helaas.”

De elitewedstrijd Bredene-Koksijde Classic van dezelfde organisator gaat zoals gepland wel door op 19 maart. En begin september organiseren de Krekedalvrienden ook een gloednieuwe meerdaagse voor beloften, de Flanders Tomorrow Tour. “Ook daarin mikken we op een topdeelnemersveld.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.