Yvelines verzekert zich van starts laatste Touretappe

woensdag 20 maart 2019 om 21:51
Yvelines verzekert zich van starts laatste Touretappe

Het Franse departement Yvelines heeft zich verzekerd van de start van de slotetappe van de Tour de France de komende jaren. Daarover is overeenstemming bereikt met de organisatie van de koers. De overeenkomst geldt tot en met de editie van 2023.

Traditiegetrouw eindigt de Tour de France op de wereldberoemde keitjes van de Avenue des Champs-Élysées. Het bekende rondje dat iedereen intussen wel kan dromen: in sneltreinvaart naar de Arc de Triomphe, terug naar het Place de la Concorde, onder de Jardin des Tuileries door en weer over start-finish. En dat een keer of acht.

De start van deze rit is de laatste jaren steevast in een nabijgelegen gemeente. Toen André Greipel in 2016 bijvoorbeeld de beste was, werd gestart vanuit Chantilly (departement Oise), Dylan Groenewegen gewonnen slotrit in 2017 begon vanuit Montgeron (Essonne) en vorig jaar vond de aftrap voor de laatste etappe plaats in Houilles (Yvelines).

Voor de komende vier edities heeft Yvelines afgedwongen dat telkens vanuit dit departement wordt gestart. Ook dit jaar is dat al het geval als de slotetappe begint in Rambouillet.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.