Zdenek Stybar crosst in Zolder, Loenhout, Diegem en Baal

donderdag 29 november 2018 om 12:07
Zdenek Stybar crosst in Zolder, Loenhout, Diegem en Baal

foto: Marcel Koch

Zdeněk Štybar doet op 26 december mee aan de wereldbeker veldrijden in Zolder. Voor het einde van het jaar rijdt de tweevoudig wereldkampioen nog twee crossen in Vlaanderen. Op nieuwjaarsdag staat Štybar aan de start in Baal. Voor de renner van Quick-Step Floors voelt het als een terugkeer naar zijn eerste liefde.

“Ik kijk erg uit naar mijn terugkeer naar het veldrijden, een prachtige discipline waar ik graag deel aan neem”, zegt Štybar in het persbericht. “Het zullen een aantal echt zware en competitieve wedstrijden worden, waarin ik hopelijk over een goede vorm beschik. Ik ga proberen om wat plezier te hebben”, vertelt de Tsjech, die naast Zolder van start zal gaan in Loenhout, Diegem en Baal, op respectievelijk 28 december, 30 december en 1 januari.

“Het is ook een geweldige kans voor mij om me te voegen bij mijn Tsjechische teamgenoten en om enkele van de jongere renners erdoorheen te helpen”, ziet Štybar als een van zijn redenen. De 33-jarige oud-winnaar van een etappe in de Tour de France en Vuelta a España voegt zich in januari bij het trainingskamp van Deceunick-Quick-Step in het Spaanse Calpe.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.