Zeeman ziet Laporte bijtekenen bij Jumbo-Visma: “Heel mooi compliment”
foto: Cor Vos
woensdag 17 mei 2023 om 10:09

Zeeman ziet Laporte bijtekenen bij Jumbo-Visma: “Heel mooi compliment”

Vorige maand wisten we al te melden dat Christophe Laporte een akkoord had bereikt met Jumbo-Visma om zijn aflopende contract te verlengen, maar nu zijn de handtekeningen ook gezet. De Fransman blijft nu tot eind 2026 bij de Nederlandse formatie.

De 30-jarige Laporte sloot zich in 2022 aan bij Jumbo-Visma en groeide al snel uit tot een van de steunpilaren van de ploeg. De Fransman ontpopte zich tot een zeer belangrijke luitenant van Wout van Aert in de voorjaarsklassiekers, was ook een zeer waardevolle pion in de Tourploeg rond Jonas Vingegaard, maar wist zelf ook mooie resultaten te boeken. Vorig jaar was hij goed voor drie overwinningen, waaronder een rit in de Tour, en dit seizoen won hij met Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen twee klassiekers.

Laporte stond hoog op het lijstje bij een aantal Franse ploegen, maar blijft dus gewoon bij Jumbo-Visma. “Ik voel me hier heel goed”, laat hij weten in een perscommuniqué. “Deze ploeg werkt enorm professioneel, maar voelt tegelijkertijd heel familiair. Vanaf de eerste dag dat ik hier kwam, was er een enorm vertrouwen vanuit het team. Daar wil ik iedereen, zowel staf als renners, enorm voor bedanken. Elke dag leer ik nog bij en samen met de ploeg wil ik nog verder groeien. Ik weet dat ik door hier te blijven mijn potentieel maximaal kan benutten.”

Een schot in de roos
Sportief manager Merijn Zeeman is uiteraard ook in zijn nopjes. “Vorig jaar is Christophe bij de ploeg gekomen als versterking voor de kern in de klassiekers. Zijn komst is een schot in de roos gebleken en hij is in anderhalf jaar echt doorgegroeid naar de status van kopman. Daarnaast heeft hij een heel belangrijke ondersteunende rol voor Wout van Aert in de klassiekers en voor de klassementsrenners in de grote rondes. We zijn er bovendien van overtuigd dat hij nog groeimarge heeft.”

“Er was veel concurrentie van andere ploegen die hem wilden binnenhalen”, gaat Zeeman verder. “Maar Christophe heeft heel bewust gekozen om langer te blijven om wie wij zijn en hoe wij werken. Dat zie ik als een heel mooi compliment.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.