Zesdaagse van Gent treft extra veiligheidsmaatregelen
foto: Walter Mier
maandag 16 november 2015 om 15:44

Zesdaagse van Gent treft extra veiligheidsmaatregelen

De Zesdaagse van Gent treft extra veiligheidsmaatregelen vanwege de terreuraanslagen in Parijs. “Het dreigingsniveau voor grote evenementen in België, sportief of cultureel, is naar aanleiding van de recente gebeurtenissen in Parijs opgetrokken”, zegt de organisatie op de website van het evenement.

“De Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent wordt door Binnenlandse Zaken vanwege de grote publieke belangstelling in de categorie van evenementen met een verhoogd veiligheidsrisico (niveau 3) geplaatst”, laat de organisatie weten.Er zullen verschillende maatregelen genomen worden voor verhoogde controle, zowel door de organisatie als door de politie.”

“Eén van die maatregelen is dat er aan de ingang controle zal zijn op meegebrachte tassen. Rugzakken, reistassen en dergelijke mogen niet binnen. De organisatie zal een locatie voorzien om deze in bewaring te geven, waarna ze bij het verlaten van het Kuipke kunnen worden opgehaald. Maar de organisatie dringt erop aan om geen rugzakken/reistassen en dergelijke mee te nemen! (Kleinere) handtassen kunnen wel, maar zullen ook gecontroleerd worden”, aldus de organisatie.

De 75e editie van de Zesdaagse van Gent start dinsdag op de wielerpiste van  het Kuipke.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
16 november 2015 21:07
Onbekommerd naar sportevenementen gaan kijken is er niet meer bij. Voor hoe lang?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.