Zesde plaats voor Arne Marit in Arctic Race: “Er zat meer in”
Marit helemaal links op de foto - © CorVos
Nico Dick
vrijdag 6 augustus 2021 om 17:57

Zesde plaats voor Arne Marit in Arctic Race: “Er zat meer in”

Arne Marit heeft Sport Vlaanderen-Baloise een ereplaats bezorgd in de tweede etappe van de Arctic Race of Norway. Bij het uitstapje naar het Finse Kilpisjärvi sprintte Marit naar een zesde plaats. “Blij dat ik nog eens voor eigen rekening kon sprinten. Mits een betere positionering zat er meer in.”

“Het was in de finale wel heel lang rechtdoor”, begint Marit (22) zijn relaas van de massasprint. “Zeker de laatste tien kilometer kwam er geen bocht meer aan te pas. Daardoor was het bijzonder moeilijk om goed te timen. Ook al mede dankzij de wind. We kwamen op tijd naar voor, maar plots geraakten we elkaar toch kwijt in de chaos.”

“Tot ik mijn ploegmaats Jens Reynders en Ward Vanhoof op rechts terugvond. Zij waren mijn laatste twee mannen en leverden goed werk. In de laatste kilometer schoven we echt door naar de kop van het peloton en dat was jammer genoeg net iets te laat. Ik strandde in het wiel van Danny van Poppel (die derde werd, red).”

“Had ik iets vroeger kunnen komen, zat er meer in. Misschien had ik zelfs kunnen winnen”, gaat Marit verder. “Maar ik ben vooral content dat ik een keer zelf heb kunnen sprinten. Normaal trekken we de kaart Sascha Weemaes. Daar heb ik geen probleem mee, voor alle duidelijkheid. Maar het is toch plezant om ook eens voor eigen rekening te kunnen sprinten.”

Boost
“Ja, dit geeft me een boost. En nu hopen dat we zondag (in de slotrit, red) nog een keer kunnen spurten. Het wordt een lastige finale en ik hoop een beetje dat de ploeg van de leider (morgen is de koninginnenrit, red) alles samenhoudt en er gespurt kan worden. Ik kom net terug van hoogtestage in Tignes en ik voel dat ik vlot bergop rijd. Hopelijk volstaat dat om te overleven.”

Na de Arctic Race gaat Marit van start in de GP Jef Scherens, waarna hij opnieuw naar Noorwegen vliegt voor de Ronde van Noorwegen. “Daar zijn normaal meerdere sprinterskansen. Later volgt dan nog de Ronde van Luxemburg en de Gooikse Pijl. Ook dat zie ik als een kans”, besluit de optimistische Vollezelenaar.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.