Zeven renners van Agritubel nog in onzekerheid
dinsdag 29 september 2009 om 17:17

Zeven renners van Agritubel nog in onzekerheid

Agritubel stopt zoals bekend aan het eind van het seizoen met de sponsoring van de gelijknamige wielerploeg. Hierdoor moeten de renners die bij de Franse Pro-Continentale ploeg onder contract staan op zoek naar een nieuwe werkgever. Vandaag bevestigde Team RadioShack de komst van Geoffrey Lequatre, waardoor er nu nog maar zeven renners zijn die nog geen ploeg hebben gevonden voor 2010.

Het gaat om de Spanjaard Eduardo Gonzalez Ramirez, de Belg Steven Caethoven en de Fransen Yann Huguet, Emilien-Benoit Bergès, Christophe Laurent, Nicolas Vogondy en Sylvain Calzati. Die laatste twee hoeven zich overigens niet heel veel zorgen te maken. Vogondy kan namelijk terecht bij Bbox-Bouygues Telecom, Francaise des Jeux en Bretagne-Schuller terwijl Calzati aanbiedingen op zak heeft van Cofidis, Bbox-Bouygues Telecom en Katusha.

Nicolas Jalabert en Yoann le Boulanger stoppen aan het eind van het seizoen met wielrennen. De overige 10 renners hebben al wel een nieuwe ploeg gevonden. David Le Lay, Maxime Bouet en Anthony Ravard trekken naar Ag2r, Romain en Brice Feillu zijn aangetrokken door Vacansoleil, Remi Cusin en Kevyn Ista gaan naar Cofidis, Christophe Moreau koerst volgend jaar voor Caisse d’Epargne en Geoffrey Lequatre dus voor RadioShack.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.