Zieke Sam Oomen stapt niet meer op in de Ronde van het Baskenland
foto: Cor Vos
vrijdag 12 april 2019 om 14:28

Zieke Sam Oomen stapt niet meer op in de Ronde van het Baskenland

Sam Oomen verscheen vandaag niet meer aan het vertrek in de vijfde etappe van de Ronde van het Baskenland. De 23-jarige renner is niet fit en uit voorzorg stapte hij uit de Baskische rittenkoers om zich beter te kunnen voorbereiden op de komende periode van het seizoen.

Oomen voelde zich gisteren al een beetje ziek en de ploeg hoopte dat hij zich ’s nachts beter zou voelen. Dat bleek niet het geval. Met zijn komende doelen in het achterhoofd, waarvan de Giro d’Italia er een zou kunnen zijn, besloot de ploeg dan dat de jonge Nederlander een periode van rust inlast om de batterijen op te laden en zich voor te bereiden op de komende koersen.

“Ik voelde me gisteren een beetje misselijk tegen het einde van de rit en voelde me na vanochtend niet veel beter. Met de komende koersen in het achterhoofd besloten we dat ik vandaag beter niet zou starten, zodat ik kan rusten en me kan voorbereiden op wat er komt. Dat zou de Giro kunnen zijn, maar daarover hebben we nog geen definitieve beslissing genomen”, aldus Oomen.

Oomen stond na vier etappes twintigste in het klassement op 2:13 van leider Maximilian Schachmann. Vandaag staat een lastige bergrit naar Arrate op het programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.