Zieke Stijn Steels mist Dwars door het Hageland en Elfstedenronde
foto: Cor Vos
vrijdag 10 juni 2022 om 14:54

Zieke Stijn Steels mist Dwars door het Hageland en Elfstedenronde

Stijn Steels keek erg uit naar Dwars door het Hageland en de Euro Shop Elfstedenronde, maar zal die koersen toch moeten missen. De coureur van Quick-Step-Alpha Vinyl is ziek en daardoor uit de selectie gelaten, bevestigt hij aan WielerFlits.

Dit betekent dat het Belgisch kampioenschap in Middelkerke de eerstvolgende koers wordt voor de 32-jarige Steels. “Na het BK gaat de riem er even af. Hervatten doe ik dan wellicht eind juli in de Ronde van Wallonië”, vertelde hij ons afgelopen week in een uitgebreid gesprek. “Op mijn 32ste heb ik nog steeds geen grote ronde gereden. Dat wordt ook moeilijk vrees ik.”

Overigens heeft Steels daar niet veel moeite mee. Een rol zoals Iljo Keisse die nu heeft, ziet hij wel zitten. “Dat zou ik maar al te graag doen! Maar er zijn bij ons niet te veel renners einde contract dit jaar. En als Patrick (Lefevere, red.) op zoek is naar extra klimmers om Remco (Evenepoel, red.) bij te staan, ben ik er toch niet helemaal gerust in. Persoonlijk denk ik wel dat ik mijn plaats in de ploeg waard ben, zeker nu Iljo er eind dit jaar mee ophoudt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.