Zoetemelk heeft advies voor Valverde: “Hij moet meer naar zijn lichaam luisteren”

vrijdag 26 april 2019 om 08:59
Zoetemelk heeft advies voor Valverde: “Hij moet meer naar zijn lichaam luisteren”

Wie Alejandro Valverde dit jaar vergelijkt met de Valverde van vorig jaar, zal zien dat El Imbatido wel degelijk te verslaan is. Met een leeftijd van 39 jaar lijkt er inmiddels slijt te zitten op de wereldkampioen. Joop Zoetemelk, die net als Valverde op 38-jarige leeftijd wereldkampioen werd, adviseert de Spanjaard dan ook: “Misschien moet hij meer naar zijn lichaam luisteren.”

“In zo’n jaar als wereldkampioen word je enorm geleefd. Ik wilde het destijds eigenlijk een stuk rustiger doen, maar in die trui wil je jezelf ook weer overal laten zien.  Ik wist dat het niet verstandig was om dat jaar eens naar de Tour de France te gaan, maar ergens wil je als kampioen ook je verantwoording dragen. Je wilt dat boegbeeld van de sport zijn. Dit terwijl je weet dat je je programma eigenlijk moet doseren. Je herstelt op die leeftijd niet meer zo goed en moet meer dan voorheen je wedstrijden uitkiezen”, spreekt de laatste Nederlandse Tourwinnaar met veel ervaring in De Telegraaf.

Wie naar het aantal wedstrijddagen van de wereldkampioen dit seizoen kijkt, ziet dat Valverde tot nu toe nog nauwelijks wedstrijden heeft uitgekozen:  bijna drie maanden na het begin van Valverdes wielerseizoen staat de Movistar-coureur al op dertig koersdagen, variërend van de Ronde van Catalonië en Milaan-San Remo tot de Ronde van Vlaanderen. “Valverde is ook iemand die het liefst alle koersen rijdt. Dat is zijn instelling. Misschien moet hij meer naar zijn eigen lichaam luisteren”, eindigt Zoetemelk met advies voor de wereldkampioen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.