Fem van Empel geeft op na zware val in Val di Sole, geen bezoek aan het ziekenhuis
foto: Cor Vos (archief)
zaterdag 17 december 2022 om 13:25

Fem van Empel geeft op na zware val in Val di Sole, geen bezoek aan het ziekenhuis

Update Fem van Empel kende een echte baaldag in het Italiaanse Val di Sole. De jonge Nederlandse kwam tijdens de verkenning van de Wereldbeker al ten val en in de race zelf ging het opnieuw mis. Van Empel viel hard op het spekgladde sneeuwparcours, bleef met veel pijn liggen en werd met een brandcard afgevoerd.

Van Empel botste met haar been op een paal en kende veel pijn. “We hoorden het kraken tot hier. Ik heb er kippenvel van”, zei ooggetuige Bart Wellens, ploegleider bij Tormans CX Team, voor de microfoon van Play Sports.

De leidster in de Wereldbeker kwam eerder op de dag al ten val tijdens een verkenning van het parcours. Ze zou tijdens de verkenning op een paaltje zijn gebotst en moest enkele minuten bekomen van de crash. De jonge Nederlandse kwam de eerste keer echter nog met de schrik vrij en kon dus alsnog meedoen aan de race.

Het is nog onduidelijk wat de exacte schade is bij Van Empel, die wel gewoon leidster blijft in de Wereldbeker.

Update (15.10 uur)

Aanvankelijk werd gevreesd voor een beenbreuk bij Van Empel. De dokter van de organisatie wilde haar naar het ziekenhuis sturen, omdat ze haar onderbeen niet kon bewegen. Na de pijnstiller lukte dat toch en wilde Fem zelf niet naar het ziekenhuis. Tom De Kort, de ploegleider van Pauwels Sauzen-Bingoal, en de arts stonden daar wel op, maar Fem kon er even later op lopen.

In samenspraak met de arts is besloten toch niet naar het ziekenhuis te gaan, omdat lopen vooralsnog lukt. Ze moet morgen wel foto’s laten maken in Nederland. Het is in ieder geval al duidelijk dat haar been flink gekneusd is, vertelt De Kort aan WielerFlits.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.