Volg hier de derde etappe van de Tour Down Under 2020

donderdag 23 januari 2020 om 01:15
Volg hier de derde etappe van de Tour Down Under 2020

Caleb Ewan werd gisteren de tweede leider in evenzoveel dagen in de Tour Down Under. Wie voert het klassement aan na de bijzonder pittige derde etappe naar Paracombe? Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de wedstrijd.

In de derde etappe zal de winnaar een puncheur of klimmer zijn. Na de start in Unley trekt het peloton de heuvels van Adelaide in, met een passage door het kleine stadje Cudlee Creek, het startpunt van twee verschillende lokale rondes die meerdere keren worden afgewerkt. Met ruim 2600 hoogtemeters belooft het een pittige etappe te worden.

De beslissing zal evenwel normaal gesproken toch echt vallen op de slotklim naar Paracombe. Het begin van die klim is meteen erg lastig, zo stijgen de eerste 1200 meter aan net geen tien procent. De laatste driehonderd meter van de etappe lopen nog lichtjes bergop, dus wie dan nog de puf heeft om een tandje groter te schakelen…

De etappe begint om 01.30 uur Nederlands-Belgische tijd. De finish wordt verwacht tussen 04.48 en 05.08 uur. Het YouTube-kanaal Global Cycling Network zendt een livestream uit. In Australië is Seven Network de rechtenhouder van de beelden.

Links
Voorbeschouwing: Tour Down Under 2020 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst (ProCyclingStats)
Parcours

Liveticker (Twitter organisatie)
Liveticker (#TourDownUnder)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.