Volg hier de Gooikse Pijl 2020

Volg hier de Gooikse Pijl 2020

Weinig koersgelegenheid in België, de voorbije maand. In september waren er voorlopig alleen de Heistse Pijl en de Antwerp Port Epic, maar vandaag koersen de renners in Vlaams-Brabant. Stevent het peloton in de Gooikse Pijl af op een massasprint? Bespreek hier op WielerFlits het verloop van de wedstrijd!

De Gooikse Pijl speelt zich uiteraard rond de Vlaams-Brabantse gemeente Gooik af. Het betreft een lokale omloop van 22 kilometer, die de renners maar liefst negen keer moeten afwerken. Goed voor een totale afstand van 200 kilometer. Het rondje telt twee belangrijke hindernissen, in de vorm van twee korte hellingen.

De Turkeyestraat en Blikheerstraat zijn in principe te verwaarlozen, maar als de weersomstandigheden tegenzitten is het goed mogelijk dat deze hellinkjes de druppel zijn om het peloton alsnog te doen breken. Verder krijgen we in dit rondje passages langs Denderwindeke, Lieferinge, Gracht, om vervolgens via deelgemeentes Oetingen en Leerbeek weer richting Gooik te keren.

De renners vertrekken om 11.55 uur, de finish wordt verwacht tussen 16.22 en 16.39 uur. Met Tim Merlier, Philippe Gilbert, Zdeněk Štybar en Gianni Vermeersch staan er meerdere mooie namen aan de start. De Gooikse Pijl is zondagnamiddag live te volgen via Sporza.be. De livestream begint om 14.30 uur.

Links
Voorbeschouwing: Gooikse Pijl

Website organisatie
Deelnemerslijst

Liveticker (Twitter)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.