Vuelta 2020: Volg hier de etappe met aankomst op de Alto de Moncalvillo

woensdag 28 oktober 2020 om 12:40
Vuelta 2020: Volg hier de etappe met aankomst op de Alto de Moncalvillo

We zijn aan de achtste etappe toe in de Vuelta. Jumbo-Visma moet het voortaan zonder Tom Dumoulin doen, desalniettemin is kopman Primož Roglič vandaag een van de favorieten op de Alto de Moncalvillo. Kan hij leider Carapaz bedreigen in het klassement? Bespreek hier op WielerFlits het koersverloop!

Tijdens de achtste etappe van de Vuelta a España doet het peloton de Rioja-streek aan. Vanuit Logroño slingert het peloton zich tussen de wijnranken door naar de de Puerto de la Rasa, de eerste col van de dag. 9,8 kilometer klimmen aan gemiddeld 5,2 procent. Na een lange afdaling gaat al snel richting de Alto de Moncalvillo, die voor het eerst in de Vuelta is opgenomen. Het is een klim van 8,3 kilometer met in de finale passages boven de 15 procent. Er wordt vuurwerk verwacht tussen de favorieten.

De achtste etappe begint om 13.03 uur in Logroño, de finish op de top van de Alto de Moncalvillo wordt verwacht tussen 17.03 en 17.28 uur. De rit is vanaf 14.35 uur te zien bij Sporza op één. Op Eurosport 1 begint de live om 14.40 uur.

Links
Vuelta 2020: Voorbeschouwing etappe 8 (WielerFlits)

Website organisatie
Deelnemerslijst
Parcours

Liveticker (organisatie)
Liveticker (Twitter organisatie)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.