Bauke Mollema koos zelf voor rijden Giro d’Italia
foto: Sirotti
maandag 24 december 2018 om 13:30

Bauke Mollema koos zelf voor rijden Giro d’Italia

Bauke Mollema zal volgend jaar voor de derde keer in zijn carrière aan de start van de Giro d’Italia verschijnen. “Ik heb de ploeg zelf gevraagd of ik de Giro mag rijden”, laat hij weten aan Cyclingnews.

Vorig jaar stond de Groninger ook al aan het vertrek van de Giro, met een zevende plaats als resultaat. “De ploeg had niet verwacht dat ik voor de Giro zou kiezen, maar ik kijk er echt naar uit”, legt hij uit. “Het parcours ligt me ook goed. Er zijn dan wel drie tijdritten, maar deze bevatten allemaal pittige beklimmingen en twee van de drie zijn ook best kort.”

Over zijn voorbije seizoen kan Mollema niet helemaal tevreden zijn. “Ik mis vooral die grote overwinning. Een rit in een grote ronde of een klassieker”, licht hij de teleurstelling toe. “Mijn grote doel, de Tour de France, was door mijn val op de kasseien ook teleurstellend. Zo maak je geen kans meer op een klassement.”

Na het stoppen van Alberto Contador was Mollema het voorbije jaar de enige klassementsman bij Trek-Segafredo, maar hij krijgt nu het gezelschap van Richie Porte. “Ik vind het fijn om hem erbij te hebben. Voor het team is het ook belangrijk om meerdere renners te hebben die een klassement kunnen rijden”, sluit Mollema af.

Mollema zal in een ondersteunende rol de Tour de France betwisten, terwijl hij in de Giro de uitgesproken kopman van het team is.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.