Volg hier de Shorttrack-wedstrijden in Nové Město 2019
vrijdag 24 mei 2019 om 17:30

Volg hier de Shorttrack-wedstrijden in Nové Město 2019

In het Tsjechische Nové Město begint vrijdag het tweede Wereldbeker-weekend mountainbiken. Op vrijdagavond staan de Short Track-wedstrijden op het programma. De vrouwen starten om 18.00 uur, met daarbij Anne Tauber en Anne Terpstra namens Nederland en Githa Michels voor België. Om 18.45 uur begint Mathieu van der Poel eraan, met Jens Schuermans voor de Belgen.

De Shorttrack-wedstrijden spelen zich af op een parcours van één tot anderhalve kilometer (in Tsjechië is het parcours vandaag 1,1 kilometer lang) en ze duren slechts zo’n 25 minuten. Deze wedstrijden vinden plaats in hetzelfde weekend vóór de Wereldbeker. De uitslag van de Shorttrack-wedstrijden bepaalt namelijk de startvolgorde bij de Cross Country-wedstrijd in datzelfde weekend. Ook zijn er punten voor het Wereldbeker-klassement te verdienen én enkele punten voor de wereldranglijst. Een mountainbiker mag alleen aan de Shorttrack deelnemen als hij in de top-40 van de UCI-wereldranglijst staat. RedBull TV verzorgt vanaf 17.45 uur een livestream.

Van der Poel en Tauber (foto) wisten zich afgelopen weekend in Albstadt te plaatsen voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Terpstra werd vijfde en was daarmee ook geplaatst geweest, ware het niet dat de geboren Zeeuwse de wedstrijd niet als selectiedoel had aangegeven bij bondscoach Gerben de Knegt. In Nové Město heeft Terpstra dat wel gedaan. Een top-6 zondag betekent dat ook zij voldoet aan de kwalificatie-eis van NOC*NSF.

Links
Livestream (RedBull TV)
Voorbeschouwing WielerFlits

Deelnemerslijsten Shorttrack Nové Město
UCI-wereldranglijsten (vrouwen en mannen)
Website organisatie

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.