Teuns wint na 22 maanden weer eens: “Deze is heel speciaal”
foto: Cor Vos
maandag 10 juni 2019 om 16:24

Teuns wint na 22 maanden weer eens: “Deze is heel speciaal”

Voor Dylan Teuns was het lang wachten op zijn negende profzege. In juli en augustus 2017 wist de Belgische puncheur maar liefst acht keer te winnen, maar daarna stokte zijn productie aan overwinningen. In de tweede rit van het Critérium du Dauphiné was het wel raak: “Deze is heel speciaal”, zegt Teuns.

“Het duurde bijna 24 maanden om weer eens te winnen”, vat Teuns samen. Zijn laatste overwinning dateert van 13 augustus 2017, toen hij de eindzege pakte in de Arctic Race of Norway. Daar komt nu de rit in de Dauphiné bij. “Het voelt als een heel mooie zege. Ik ben er ook heel blij mee.”

Verschil op de slotklim
“Vanaf het start was het zwaar, met grote namen in de kopgroep. Team Ineos reed heel hard om het te controleren”, beschrijft Teuns, die op 35 kilometer van de finish aanviel, nadat de laatste vroege vluchters ingerekend waren. “Ik zag dat de renners van Ineos moe waren en ik volgde de demarrages. Het was dé kans op een nieuwe kopgroep, daarna moest ik op de slotklim het verschil maken.”

Die opzet lukte, want Teuns kreeg alleen Guillaume Martin met zich mee. “Hij was een goede compagnon in de aanval. We waren de sterksten op de steile klim. Hij wilde mee helpen om de voorsprong te behouden en in de finale was het man-tegen-man in de sprint. Ik ben blij dat ik het af kon maken”, aldus Teuns, die ook nog de leiderstrui overneemt van Edvald Boasson Hagen. “Het is een droom die uitkomt. Ik heb mijn eerste leeuwtje beet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.