WWT-koersen worden vanaf 2020 allemaal live uitgezonden
foto: Cor Vos
vrijdag 28 juni 2019 om 12:31

WWT-koersen worden vanaf 2020 allemaal live uitgezonden

Goed nieuws voor het vrouwenwielrennen: vanaf 2020 zullen namelijk alle Womens’s WorldTour-wedstrijden live worden uitgezonden. Dit laat Tracy Gaudry – lid van het managementcomité van de UCI – weten via Twitter. Dit betekent dat onder meer de Giro Rosa en de Ardennenklassiekers live te zien zullen zijn.

Tegenwoordig worden er steeds meer vrouwenkoersen live uitgezonden, maar dit is nog altijd niet het geval voor de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik, de Amgen Tour of California, de OVO Energy Women’s Tour en de Giro Rosa. Bovendien was de Tour of Guangxi vorig jaar niet live te volgen, terwijl de Madrid Challenge de ploegentijdrit niet uitzond.

Daar komt nu dus verandering in, aangezien vanaf 2020 alle WWT-koersen een live-uitzending zullen verzorgen. Eerder weigerde de ASO nog om zijn vrouwenwedstrijden in te schrijven voor de Women’s WorldTour, gezien de eis dat WWT-koersen vanaf 2020 minimaal 45 minuten moeten worden uitgezonden.

Deze week werd echter bekend dat de ASO-koersen gewoon op de kalender van de Women’s WorldTour 2020 staan. Een koers die echter ontbreekt is Emakumeen Bira. Het lijkt erop dat de Baskische rittenwedstrijd van de kalender verdwijnt, al is het nog wachten op een officiële reactie van de organisatie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.