Alaphilippe behoudt geel: “Het was een geweldige ervaring”
foto: Cor Vos
dinsdag 9 juli 2019 om 19:57

Alaphilippe behoudt geel: “Het was een geweldige ervaring”

Julian Alaphilippe wist vandaag zonder problemen het geel te behouden. Sterker nog: de Fransman speelde een cruciale rol voor de latere ritwinnaar Elia Viviani. “Het was echt bijzonder om de hele dag in het geel te fietsen”, zo vertelde Alaphilippe na afloop in het flashinterview.

Voor de 27-jarige renner werd het een dag om nooit te vergeten, aangezien zijn ploeggenoot Viviani naar de zege wist te snellen. “Elia was enorm gemotiveerd om de etappe te winnen, en ik heb geprobeerd hem zo goed mogelijk bij te staan”, zo begint Alaphilippe zijn verhaal. “Het was echt een perfecte dag.”

“Het was een geweldige ervaring om in het geel naar de start te rijden, maar ook om de hele dag in die trui te fietsen. We zijn ook heel erg blij voor Elia. We koersen allemaal met ontzettend veel vertrouwen.” En wellicht dat Deceuninck-Quick-Step morgen opnieuw zegeviert, aangezien de renners de Vogezen intrekken.

Op naar de Vogezen 
In de vijfde etappe van Saint-Dié-des-Vosges naar Colmar krijgt het peloton vier beklimmingen voor de wielen geschoven. Het lijkt een ideale etappe voor geletruidrager Alaphilippe. “Een ding is zeker: er zullen veel renners aanvallen om in de kopgroep van de dag te zitten”, zo voorspelt de Fransman.

“Ik denk vooral aan coureurs die al ver staan in het klassement, en dus geen bedreiging vormen voor het geel. Als dat inderdaad het geval is, dan zullen we de koers niet controleren. Maar als andere teams besluiten om te rijden, dan zullen we zeker ons steentje bijdragen. En dan ga ik ook voor de ritzege.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.