Zeven WorldTeams in uitgestelde Volta ao Algarve
foto: Cor Vos
vrijdag 23 april 2021 om 12:34

Zeven WorldTeams in uitgestelde Volta ao Algarve

De Volta ao Algarve (2.Pro) kon vanwege de coronapandemie niet doorgaan in februari, maar de organisatie wist de wedstrijd te verplaatsen naar 5-9 mei. Vandaag is duidelijk geworden dat 25 ploegen zullen deelnemen aan de uitgestelde rittenkoers.

Met Deceuninck-Quick-Step, INEOS Grenadiers, UAE Emirates, BORA-hansgrohe, AG2R Citroën, Groupama-FDJ en Intermarché-Wanty-Gobert staan er zeven WorldTeams aan de start. De organisatie is er ook in geslaagd om acht ProTeams te strikken voor de eerstvolgende editie.

Het gaat om de vier Spaanse ProTeams Burgos-BH, Caja Rural-Seguros RGA, Equipo Kern Pharma en Euskaltel-Euskadi, de Franse formaties Delko en Arkéa-Samsic, het Amerikaanse Rally Cycling en Bingoal Pauwels Sauces WB uit België.

Tien continentale ploegen
Verder zijn tien continentale teams zeker van deelname aan de Volta ao Algarve: Antarte-Feirense, Atum General-Tavira-Maria Nova Hotel, Efapel, Kelly-Simoldes-UDO, LA Alumínios-LA Sport, Louletano-Loulé Concelho, Rádio Popular-Boavista, Tavfer-Measindot-Mortágua, W52-FC Porto en Hagens Berman Axeon.

Vorig jaar ging de eindzege in de Algarve naar Remco Evenepoel, voor Maximilian Schachmann en Miguel Ángel López.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.