Van Avermaet over La Primavera: “Ik start om te winnen”
Foto: Sirotti
zaterdag 21 maart 2015 om 10:25

Van Avermaet over La Primavera: “Ik start om te winnen”

Greg Van Avermaet steekt zijn ambities voor Milaan-San Remo niet onder stoelen of banken. “De conditie is uitstekend”, zegt de BMC-renner tegenover Het Nieuwsblad. “Ik start om te winnen.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
De Belg heeft vertrouwen opgedaan in Tirreno-Adriatico. “Ik wist wel dat de conditie goed was, maar zo’n ritzege doet altijd deugd. Milaan-San Remo is mijn eerste grote doel van het seizoen en ik hoop dat ik er kan profiteren van mijn goede vorm, al besef ik wel dat we met twintig favorieten aan de start staan en het moeilijk zal worden.”

Naast Van Avermaet heeft BMC met Philippe Gilbert een tweede kopman. Het duo zal met elkaar moeten samenwerken. “Vooraf moet er niet te veel gediscussieerd worden. We zien wel hoe het loopt in de wedstrijd zelf. Ja, Phil heeft veel werk voor me gedaan op het jongste WK, misschien moet ik hem daar nu voor belonen maar het heeft geen zin om daar nu over te speculeren, daarvoor moet je de koers zelf afwachten.”

De BMC-renner ziet de afdaling van de Poggio als belangrijk punt. “Je moet goed vooraan starten op de Poggio. Ik heb geen schrik voor die afdaling, ook niet voor specialisten zoals Sagan, Cancellara of Kwiatkowski. Ik ben geen specialist, maar ik geloof dat ik hen wel kan volgen als het er op aan komt.”

Ook als de koers eindigt met een sprint heeft Van Avermaet vertrouwen in een goed resultaat. “Een sprint na 300 kilometer is altijd anders dan een gewone sprint. Het is niet altijd de snelste die wint in San Remo. Na een harde wedstrijd heb ik ook een goede sprint in de benen. Ik geloof in mezelf en ik geloof dat ik ook andere snelle jongens kan verslaan.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
21 maart 2015 10:52
Go Greg, je verdient t!!
21 maart 2015 12:33
Ik ben het niet helemaal eens met zijn analyse. Geloof best dat hij goed aankomt maar bij een sprint van 20 is hij normaal gezien kansloos. Zal toch echt een schifting moeten teweegbrengen, wat hij uitstekend kan overigens.
21 maart 2015 12:52
Met een man of 20 sprinten moet hij kunnen winnen. Het is maar wie er bij zit.
21 maart 2015 13:00
Ik zie hem het liefst net wegblijven van een aanstormend pelotonnetje.
21 maart 2015 14:14
Met een groepje van 5 man zou hij kunnen winnen. Ik hoop het voor hem.
21 maart 2015 15:00
In samenwerking met Gilbert kan Van Avermaet veel bereiken, maar als die samenwerking er niet is dan kunnen ze elkaar ook aardig in de wielen rijden.

Voor mij blijft Gilbert de killer van de twee.
21 maart 2015 15:05
Ik weet het niet met Greg. Ondanks regelmatige en mooie ereplaatsen de afgelopen jaren, kan ik hem toch niet rekenen tot de echt grote kanonnen. Wellicht komt dat ook door een weinig bescheiden houding die hij aanneemt (maar goed, dat is meer mijn allergie). En bovendien: een 'grote' hoef je niet te zijn om deze wedstrijd te winnen (Matthew Goss). Kortom, echt gunnen doe ik het hem niet, maar hij mag me zeker verrassen.
21 maart 2015 17:42
@ Marathoner,
Ik ben ook niet zijn grootste fans, maar het is bijna onmogelijk geworden om hem niet tot de grote kanonnen te rekenen. In zijn type wedstrijd (en daar zijn er best veel van) is hij er altijd bij en maakt hij mede de koers.
21 maart 2015 17:43
Na 300km zou ik eerder mijn geld op Gilbert zetten. Zelfs in de sprint. Maar zoals al veel hier gezegd, hij mag me zeker en vast verrassen :D
Wel grappig dat mensen hier discussiëren over het feit dat Greg wel of niet kan winnen als hij met 5 of 20 man naar de streep gaat. Alsof een getal hem zou nekken ;) . Stel dat hij met 20 strijkijzers (Vanendert, Froome,...) naar de streep gaat, dan zal hij wel winnen. Maar niet als hij weg is met 5 man als dit Sagan, Degenkolb, Cancellara en Matthews zijn om enkele namen te noemen.
21 maart 2015 20:56
Ja, lachen. Wanneer je met 20 naar de meet gaat zit er sowieso een signifcant rappere dan van Avermaet bij, ongeacht dat 'een sprint na 300km anders is'. Daarom begrijp ik ook weinig van zijn relaas dat winst in dit scenario als mogelijkheid acht tenzij hij wat zand wil strooien.

Als Greg wil winnen moet ie weg zijn, en dat weet hij zelf ook prima. Met rappe mannen geldt vaak: Hoe kleiner het groepje des te meer snelheid ze inleveren.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.