Peter Sagan biedt excuses aan voor verwonden agent
foto: Cor Vos
maandag 22 november 2021 om 15:27

Peter Sagan biedt excuses aan voor verwonden agent

Update Peter Sagan heeft afgelopen voorjaar een boete van 5.000 euro gekregen voor het verwonden van een politieagent in Monaco. Dat schrijft de Franse krant Nice-Matin vandaag.

Sagan was op zondag 25 april samen met zijn broer op weg naar huis na een avond stappen. Hun auto werd echter door de politie aan de kant gezet omdat ze de avondklok hadden geschonden. Toen een dronken Sagan werd gevraagd om uit te stappen, ging hij door het lint. De Slowaak zou ‘als een gek’ tekeer zijn gegaan, waarbij een agent gewond raakte aan zijn rechterhand.

Volgens Nice-Matin zou de drievoudig wereldkampioen zich hebben verzet omdat hij bang was dat hij anders zou worden gevaccineerd. Hij zou zich naderhand niets meer hebben herinnerd van het incident en zich hebben verontschuldigd. De gebeurtenissen leverden hem een fikse boete op: 5.000 euro voor zijn misdragingen en 100 euro voor het overtreden van de avondklok.

Ook moet Sagan 1.500 euro betalen aan de burgerlijke partij.


Update 15.27 uur – Peter Sagan biedt excuses aan

Peter Sagan heeft op social media zijn excuses aangeboden. “Als reactie op het nieuws over de avond van 25 april, wil ik van deze gelegenheid gebruikmaken om mijn oprechte excuses aan te bieden”, aldus de Slowaak. “Het was een nare ervaring, die mij aan het denken heeft gezet. Daaruit heb ik waardevolle lessen getrokken. Het spijt mij dat dit incident gebeurd is, en het zal niet weer gebeuren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.