Liv presenteert vernieuwde Avail Advanced
foto's: Liv
woensdag 13 september 2023 om 17:00

Liv presenteert vernieuwde Avail Advanced

Materiaalzone Liv heeft vandaag de vijfde generatie van de Avail Advanced gepresenteerd. Volgens Liv is de endurance bike voor vrouwen comfortabeler dan zijn voorganger, maar daarnaast ook sneller geworden door verbeterde stijfheid-gewichtsverhouding.

Een endurance racer, dat is de Avail Advanced volgens Liv. Comfortabel, zonder in te boeten op snelheid dus. Daarom is er onder andere werk gemaakt lager framegewicht en algehele efficiëntie (stijfheid-gewichtsverhouding). Het topmodel van de Avail Advanced serie (de Pro) is maar liefst 128 gram lichter dan haar voorganger, terwijl het stijfheid-gewichtsverhouding met ruim 30% verbeterd zou zijn.

Daarnaast is er – logischerwijs – gefocust op comfort. Dunne staande achtervorken moeten zorgen voor optimale schokabsorptie, om wegtrillingen en schokken van het achterwiel te dempen. De nieuw ontworpen voorvork zorgt dan weer voor extra demping van trillingen aan de voorzijde.

Ook overige onderdelen moet bijdragen aan de schokabsorptie, door zogenaamde D-Fuse componenten. Zo zijn er verschillende sturen die speciaal zijn afgestemd op de handen van vrouwen en ergonomische D-vormige buizen hebben. Dit ontwerp zou voor verhoogd comfort moeten zorgen, maar ook de stijfheid ten goede moeten komen. Daarnaast biedt de D-Fuse SLR en SL zadelpen tot 7 millimeter flexibiliteit om zo als schokdemper te functioneren.

Het frame laat banden tot een breedte van 38 millimeter toe. Daarnaast zijn de verschillende modellen uitgerust met een nieuwe stuurpen, die een aerodynamische vorm heeft en daarnaast interne kabelgeleiding faciliteert. De nieuwe Liv Avail is beschikbaar vanaf €2.799,-.

Geef een reactie