Liv presenteert vernieuwde Devote gravelfiets
foto's: Liv
dinsdag 26 september 2023 om 17:00

Liv presenteert vernieuwde Devote gravelfiets

Materiaalzone Liv heeft een vernieuwde versie van de Devote gelanceerd. De gravelfiets heeft een vernieuwde geometrie voor een agressievere positie, terwijl er ook aan het comfort en de stabiliteit van de fiets is gesleuteld.

De Devote is voorzien van een handjevol updates. Zo is de geometrie van het frame gewijzigd om de rijder in een meer agressieve positie te plaatsen en de tractie en stabiliteit van de fiets te verbeteren, evenals de controle op hoge snelheid en in afdalingen. Daarmee zou de nieuwe Devote beter tot zijn recht komen in wedstrijden, stelt Liv.

Daarnaast wordt de fiets voorzien van de nieuwe lijn D-Fuse onderdelen. Dit zijn componenten die zo zijn ontworpen dat ze ervoor zorgen dat schokken en trillingen van verschillende oppervlakken worden opgevangen. Onder andere het stuur en de zadelpen uit deze productlijn moet voor extra comfort zorgen.

Tevens zijn drie modellen van de Devote (de Advanced Pro en de Advanced 0 en 2) voorzien van geïntegreerde opbergruimte in de onderbuis. In die opbergruimte zit een waterbestendige tas om essentiële items op te bergen. De fiets heeft ook extra bevestigingspunten voor extra bidonhouders, fietstassen of spatborden.

De Liv Devote is beschikbaar in vijf verschillende modellen, vanaf €1.799,-.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.