Met deze middelen breng je jouw lichaam en fiets in topconditie

dinsdag 19 oktober 2021 om 12:00
Met deze middelen breng je jouw lichaam en fiets in topconditie

De herfst komt eraan! Dat betekent met regelmaat de strijd aangaan met onstuimige herfstweer. Een goede verzorging voor lijf en fiets is daarbij essentieel. Om ervoor te zorgen dat beide in topconditie blijven, maken we kennis met ProTeam en Kwakzalver.


Moeiteloos door weer & wind met ProTeam

Met de Foam & Fix en de Clean & Cure van ProTeam zorg je ervoor dat je racefiets, crosser, gravelfiets of mountainbike zich door weer en wind slaat. Beide producten gelden als aanvulling op de ProTeam Hydro Coating. Met deze coating hoef jij je fietst niet meer te poetsen. Niet in de herfst en zelfs niet in de winter, straks. De Hydro Coating zorgt ervoor dat het vuil van je fiets afvalt, claimt ProTeam Bicycle Care. De Hydro Coating is van het goedje siliciumdioxide. Dat is waterafstotend en hard. Eerst ontvet je grondig je fiets. Daarna breng je de coating aan met een soort airbrush.

Wacht daarna met een lach tot het gaat regen. Het is bijna plezierig om in slecht weer te rijden. Ook als je helemaal geen Flandrien-type bent. Het vocht parelt zo van je fiets af én neemt het vuil mee. Blijft er toch rotzooi zitten? Dan spoel je dat er met een simpele tuinslang zo van af. Volgens ProTeam blijft de coating twee jaar werken.

Foam & Fix
De Foam & Fix van ProTeam is een shampoo die zorgt voor extra verzorging en bescherming van jouw fiets. Goed onderhoud zorgt er onder meer voor dat de coating langer mee gaat. Door een chemische en moleculaire verbinding van de shampoo met de coating, ontstaat er een proces dat de coating ververst. De shampoo maakt de coating sterker.

In het flesje Foam & Fix van 200ml zit een oranje vloeistof die ruikt naar sinaasappels. Je mengt een dopje van de shampoo met vijf liter warm water. Spuit je fiets eerst af met water. Daarna was je de fiets grondig met de shampoo. Vervolgens spoel je het schuim eraf met een waterslang. Doe dit met een ruime hoeveelheid water.

Clean & Cure
De Clean & Cure geldt als aanvulling op je basis coating. De spray is ontworpen om opgedroogde watervlekken en zeer lichte vervuiling te verwijderen. Het baseert zich op dezelfde stof (siliciumdioxide) als de Hydro Coating. Het heeft een licht reinigende functie. De sealant verstevigt bovendien de coating. ProTeam claimt dat de spray de levensduur van de Hydro Coating tot wel één jaar verlengt.


Kwakzalver flirt met knipoog naar mannen én vrouwen

Je kwakt weleens wat zalf tussen je benen om zadelpijn te voorkomen. Niets is vervelender dan dat. In alle jaargetijden en in alle disciplines komt het voor. Het vormde de inspiratie voor een merk dat zich specialiseert in zadelcrème: Kwakzalver. Met een knipoog hebben ze een zalf speciaal voor mannen én vrouwen ontwikkelt. De reacties uit de fietswereld zijn lovend.

Genderneutraliteit is anno 2021 allang niet meer hip. Het is een begrip. Toch maakt Kwakzalver een duidelijk onderscheid tussen zadelcrème voor beide seksen. Onderzoek wijst uit dat er grote verschillen zitten in het zitvlak bij mannen en het zitvlak bij vrouwen. Een zitvlakcrème voorkomt een pijnlijk zitvlak als gevolg van schuren op het zadel. Alleen de contactpunten van de zitvlakken bij beide seksen zijn onvergelijkbaar.

In zitvlakcrèmes zit vaak lavendel of teatree-olie. Dit voorkomt bacteriële infecties. Uit onderzoek blijkt dat de verschillen in contactpunten ook van invloed is op de benodigde crème. Zo hebben mannen verkoelende elementen als menthol nodig om de wrijving tussen het zitvlak en het zadel minder pijnlijk te laten zijn. Bij vrouwen is dat veel minder van belang.

De vrouwenvariant van Kwakzalver is nieuw. De crème concentreert zich op stoffen die de PH-balans helpen in stand houden. Het draagt ook bij aan het voorkomen van urineweginfecties. De naam voor de chamois crème is toepasselijk: Poeslief. Met dit product is een pijnlijk zitvlak verleden tijd. De crème is hygiënisch, trekt snel in en verzorgt je huid. Poeslief is door dames getest en goedgekeurd. Wees gerust: het is een stuk minder spannend dan het lijkt.

Mannen konden al langer bij Kwakzalver terecht om zadelpijn te voorkomen. Mede door het succes van deze variant en het onderzoek, ontwikkelde Kwakzalver een vrouwenvariant. De succesvolle mannenvariant draagt ook een naam met een knipoog: Bal-sem. Met deze crème kun je onbezorgd de ballen uit je broek rijden!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.