Zijn dit de duurste wielen ooit? Lightweight presenteert wielen met bladgouden details
foto's: Lightweight
donderdag 8 februari 2024 om 10:59

Zijn dit de duurste wielen ooit? Lightweight presenteert wielen met bladgouden details

Materiaalzone Het Duitse Lightweight heeft een nieuwe set wielen gelanceerd: de Obermayer Evo Signature Golf Edition. Alhoewel de wielenproducent niet gek is van hoge prijzen, zijn dit misschien wel de allerduurste wielen ooit: een set van de met bladgoud afgewerkte wielen kost maar liefst $9,850,-.

De wielen zijn een eerbetoon aan Heinz Obermayer, de oprichter van het bedrijf. De bladgouden bestickering op de velgen is een verwijzing naar de aankomende Olympische Spelen in Parijs, evenals de overwinning van Carapaz tijdens de Olympische Spelen in Tokyo, die daar gebruik maakte van Lightweight-wielen.

Er zullen wereldwijd slechts 99 paren van de wielset beschikbaar komen. Hiervan gaan 33 paar naar Europa, 33 naar Azië/Australië en 33 naar Noord- en Zuid-Amerika. De wielset is voorzien van carbon velgen en spaken, waardoor hij slechts 1.230 gram zou wegen. Daarnaast zitten er keramische lagers in en zouden de wielen geschikt zijn voor gebruik op zowel de weg als op onverharde wegen, ondanks een maximale bandbreedte van 32 millimeter.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.