Adam Yates aast als kopman Mitchelton-Scott op revanche in Tour de France

dinsdag 5 maart 2019 om 12:38
Adam Yates aast als kopman Mitchelton-Scott op revanche in Tour de France

Adam Yates was dit jaar al succesvol in de Ruta del Sol - foto: Cor Vos

Adam Yates richt zijn pijlen definitief op de Tour de France. In een persbericht van Mitchelton-Scott laat de Britse klassementsrenner weten zeer gemotiveerd te zijn voor La Grande Boucle. “Vorig jaar verliep de Tour teleurstellend voor me. Ik kijk ernaar uit om dat recht te zetten.”

Yates werd in 2016, bij zijn eerste deelname aan de Ronde van Frankrijk, vierde in het eindklassement en tevens werd hij eigenaar van de witte trui voor de beste jongere. Maar toen hij vorig jaar een gooi naar de eindzege wilde doen eindigde hij op een teleurstellende 29ste plek in de rangschikking. “Vorig jaar hebben we fouten gemaakt die ons duur kwamen te staan”, blikt de Brit terug op de afgelopen Ronde van Frankrijk.

“Ondanks dat ik dit jaar ook voor de Tour nog wat doelen heb, staat alles in het teken van de Tour de France”, vervolgt de vijf minuten jongere tweelingbroer van Simon Yates. “Mijn prestaties in 2016 hebben me doen inzien dat ik drie weken lang op topniveau kan koersen.”

“Adam is één van de beste klimmers ter wereld”
Ploegleider Matt White ziet Yates komende zomer kans maken op een plek op het eindpodium: “Adam zal ondersteund worden door een goed team en ik geloof er heilig in dat hij gaat laten zien waar hij toe in staat is. Hij is één van de beste klimmers ter wereld en hij heeft drie jaar geleden al bewezen dat hij met de grote jongens mee kan doen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.