Adam Yates: “Het leek wel op een Ardennenklassieker”
foto: Cor Vos
zondag 17 maart 2019 om 09:08

Adam Yates: “Het leek wel op een Ardennenklassieker”

Na de finish in Fossombrone ging de aandacht vooral uit naar Alexey Lutsenko, die op een indrukwekkende manier de vijfde etappe wist te winnen. Maar Adam Yates was ook een van de winnaars van de dag. De Brit wist namelijk zijn leiderstrui te behouden. “Het was echt een superzware etappe”, zo vertelde hij na afloop.

Yates greep weliswaar naast de ritzege, maar de renner van Mitchelton-Scott wist wél uit te lopen op enkele concurrenten. “Het was echt een zware finale”, zo kijkt de 26-jarige klimmer terug op een veelbewogen etappe. “Het leek wel op een Ardennenklassieker. Het ging de hele dag op en af.”

“We wisten als ploeg echter goed vooraan te blijven, waardoor we energie konden sparen.” De Britse leider werd in de finale onder druk gezet door zijn voornaamste rivaal Primož Roglič. “Hij reed echt aan een ontzettend hoog tempo”, aldus Yates. “Alleen ik en Fuglsang wisten aan te haken.”

Aanvallen 
Yates wist dan wel de leiderstrui te behouden, het verschil met de betere tijdrijder Roglič is slechts zeven seconden. “Ik moet uiteraard nog meer voorsprong nemen”, beseft de Brit zich. “Roglič wint heel veel in de afsluitende tijdrit. Ik zal het zondag moeten proberen”, doelt Yates op de lastige etappe naar Recanati.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.