Adam Yates hoopt op driemaal scheepsrecht in Baskenland
foto: Cor Vos
vrijdag 5 april 2019 om 12:34

Adam Yates hoopt op driemaal scheepsrecht in Baskenland

Adam Yates werd dit seizoen al tweede in Tirreno-Adriatico én de Ronde van Catalonië. Is het driemaal scheepsrecht in de Ronde van het Baskenland? De Britse klimmer is in ieder geval de kopman van Mitchelton-Scott in de zesdaagse rittenkoers.

De 26-jarige Yates krijgt steun van renners als Damien Howson, tweevoudig ritwinnaar Michael Albasini en Nick Schultz. Maar ook van de Baskische klimmer Mikel Nieve, die maar wat graag wil schitteren voor eigen volk. “Adam is zeker een van de favorieten”, zo laat de klimmer weten in een perscommuniqué.

“We hebben daarnaast een sterke ploeg, dus we hopen een belangrijke rol te spelen.” Let ook op de jonge Australiër Lucas Hamilton. De 22-jarige klimmer was onlangs nog de beste in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Zien we volgende week zijn doorbraak op WorldTour-niveau?

Adam Yates is dit seizoen uitstekend in vorm – foto: Cor Vos

Dion Smith 
Mocht er in het Baskenland tóch gesprint worden, dan is het uitkijken naar Dion Smith. De Nieuw-Zeelander liet in de Ronde van Catalonië nog zijn snelle benen zien, en zal dan ook worden uitgespeeld als ‘sprintkopman’. “Ik zie enkele goede etappes voor Dion”, aldus ploegleider Julian Dean.

Selectie flag-au Mitchelton-Scott voor flag-es Ronde van het Baskenland (8-13 april)
flag-ch Michael Albasini
flag-au Lucas Hamilton
flag-au Damien Howson
flag-es Mikel Nieve
flag-nz Dion Smith
flag-au Nick Schultz
flag-gb Adam Yates

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.