Adne van Engelen blijft leider na dag vijf in Tour of Thailand, Nati Samansanti wint de sprint
foto: Cor Vos
vrijdag 5 april 2024 om 09:00

Adne van Engelen blijft leider na dag vijf in Tour of Thailand, Nati Samansanti wint de sprint

Adne van Engelen heeft in de vijfde rit van de Ronde van Thailand zijn leiderstrui succesvol verdedigt. In een volledig vlakke rit van 159 kilometer wist hij zijn tijdsverlies te minimaliseren, waardoor hij op de slotdag ook in de leiderstrui mag aantreden. Nati Samansanti was de beste in de sprint in Phichit.

In de voorlaatste etappe van de Tour of Thailand was er op basis van het profiel maar één uitkomst mogelijk: een massasprint. Het parcours was vlakker dan vlak. Voor Adne van Engelen was het zaak zijn positie in het algemeen klassement te consolideren. Hij genoot voorafgaand aan de rit een voorsprong van negen seconden op de nummer twee in het klassement.

Ondanks het vlakke parcours ontstonden er in de koers de nodige verschillen. Hoewel Van Engelen niet bij de voorste groep eindigde wist hij wel zijn leiderstrui te behouden. Zijn naaste belager blijft volgen op negen seconden. In de sprint aan de meet was het de Thai Nati Samansanti van Grant Thornton Cycling Team die de winst greep. Op de laatste dag van de ronde staat een rit van ruim 190 kilometer op het programma.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.