AG2R La Mondiale vreest voor gebroken ribben bij Bardet
foto: Cor Vos
zondag 31 maart 2019 om 16:14

AG2R La Mondiale vreest voor gebroken ribben bij Bardet

Het is wonden likken bij AG2R La Mondiale na de slotetappe van de Ronde van Catalonië. De Franse WorldTour-ploeg zag met Romain Bardet en Tony Gallopin zijn twee kopmannen uitvallen. Bij die eerste vreest men voor enkele gebroken ribben.

De twee Fransen kwamen op hoge snelheid ten val in de afdaling van Montjuïc. Bardet – die op weg leek naar een top 10-notering in het eindklassement – greep vrijwel meteen naar zijn sleutelbeen. “We vrezen echter voor enkele ribbreuken”, zo laat ploegarts Arthur Molique weten in een persbericht.

Gallopin heeft dan weer vooral last van zijn linkerschouder. “We reden naar beneden aan 70 kilometer per uur”, zo kijkt de allrounder terug. “Het ging echt zeer snel. Het had een stuk erger kunnen aflopen, als je kijkt naar de zwaarte van de crash.” Beide renners zullen nog aan enkele medische onderzoeken worden onderworpen.

Axel Domont 
Toch klinkt ploegleider Stéphane Goubert voorzichtig optimistisch. “We waren heel erg bang, maar het had erger gekund.” Dit geldt overigens niet voor Axel Domont. De Fransman moest in de vijfde etappe opgeven na een val. De 28-jarige renner blijkt zijn bekken én sleutelbeen te hebben gebroken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.