Alaphilippe na zege in Waalse Pijl: “Dacht dat Nibali nog vooruit reed”
foto: ASO/Thomas MAHEUX
woensdag 18 april 2018 om 19:00

Alaphilippe na zege in Waalse Pijl: “Dacht dat Nibali nog vooruit reed”

Julian Alaphilippe doorbrak vanmiddag met zijn overwinning in de Waalse Pijl de hegemonie van Alejandro Valverde, die de Ardennenklassieker de afgelopen vier jaar naar zijn hand wist te zetten. De Fransman van Quick-Step Floors was de vorige twee edities telkens de runner-up, maar ditmaal stond hij op het hoogste treetje van het podium.

“Dat ik twee keer vlak achter Alejandro Valverde eindigde was eerst verrassing, toen een enorme frustratie. Echter ook een bevestiging”, zei Alaphilippe na de finish. “Ik wilde echt graag een grote koers winnen. Dat ik vandaag de beste ben in de Waalse Pijl, voor Valverde, is iets heel speciaals.” De Fransman wist aanvankelijk niet eens dat hij had gewonnen. “Ik dacht eigenlijk dat Vincenzo Nibali nog voorop reed, omdat Jelle Vanendert zo’n hoog tempo voerde tijdens de slotklim.”

‘Mijn dag’
Alaphilippe kon het tempo van Vanendert echter goed volgen en zag Valverde aansluiten in zijn wiel. Het hoge tempo van zijn Franse opponent was hem echter teveel, waardoor de Spanjaard zich moest laten terugzakken in zijn zadel. Daardoor kon de 25-jarige puncheur onbedreigd naar zijn eerste grote klassiekerzege rijden. “Vandaag was mijn dag. Ik voelde me al de hele dag goed.”

Vrijdag verkent hij met Quick-Step Floors het parcours van Luik-Bastenaken-Luik. “Ik ga me volledig focussen op deze laatste voorjaarsklassieker voordat ik een kleine break neem. Nu wil ik gaan genieten. Het is een speciale overwinning voor mij en het team.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
18 april 2018 19:34
Wacht even, zat een QS-leider van de dag niet in zijn oortje te schreeuwen dat alleen Vanendert nog voor hem reed ?
18 april 2018 19:53
Blijft lastig zo'n verhaal te begrijpen, maar het zou wel verklaren waarom Alaphillippe niet juichte, terwijl hij daar alle tijd voor had. Dacht eerst dat hij de kracht er niet meer voor had, maar leek nog tamelijk aanspreekbaar na de finish.
18 april 2018 21:11
Dit natuurlijk verschrikkelijk nieuws voor de wielerfan want nu gaat ook QS puur vd sprint op de Wathere Jamar rijden. Misschien dat ze Gilbert nog een 'dood-of-gladiooltje' gunnen maar ik vrees ervoor.
18 april 2018 22:51
Dat zal dan de dood zijn. Gilbert kan al sinds 2011 niet meer mee op parcoursen zwaarder dan agr.
18 april 2018 23:46
Gilbert zal in LBL wel weer willen anticiperen, denk Alleen dat het niet zal lukken.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.