Alberto Contador gelooft in vijfde Tourzege Chris Froome

dinsdag 28 april 2020 om 16:25
Alberto Contador gelooft in vijfde Tourzege Chris Froome
Alberto Contador is het geloof in Chris Froome nog niet verloren. De Spanjaard denkt dat zijn voormalig rivaal in staat is een vijfde eindzege in de Tour de France te behalen.

Volgens Contador zou de koersstop vanwege het coronavirus zelfs in de voordeel zijn van de 34-jarige Brit. “Die verplaatsing van de grote rondes is in het voordeel van renners die mentaal sterk zijn”, zegt hij tegen Cyclingnews.

“Het is niet gemakkelijk voor renners om hun conditie op een hoog niveau te houden tot aan de start van de tweede helft van het seizoen. In deze lockdown moet je professioneel met je vak omgaan. Je moet blijven diëten, trainen en aandacht besteden aan de kleinste details. Dat is mentaal zwaar en daarom denk ik dat deze periode in het voordeel kan zijn van een renner als Froome.”

“We zagen hem in februari zijn comeback maken, maar de renners die een goede winter draaiden, hadden wel nog altijd een conditionele voorsprong op hem en het was misschien te hoog gegrepen om al op hun niveau te zijn”, aldus Contador, die verwijst naar de zware blessure die Froome vorig jaar opliep bij de verkenning van een tijdrit in het Criterium du Dauphiné. Froome kwam door een windvlaag ten val en liep een aantal breuken op, waaronder een complexe dijbeenbreuk.

“Door de lockdown begint iedereen straks weer vanaf nul en staan alle concurrenten weer op hetzelfde punt als Froome. Rond augustus heeft hij alle achterstand weggewerkt”, voorspelt Contador.

“Froome is extreem gemotiveerd voor een vijfde Tourzege en hij wil per se bewijzen dat hij nog altijd dezelfde renner is als voor zijn crash. Zijn honger naar het wielrennen is groot omdat hij het maanden heeft moeten missen. Daarom denk ik dat hij prima in staat is een vijfde overwinning te behalen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.