Alexander Vinokourov: “Terugkeer van Nibali en López brengt stabiliteit en vertrouwen”

vrijdag 3 december 2021 om 18:16
Alexander Vinokourov: “Terugkeer van Nibali en López brengt stabiliteit en vertrouwen”

foto: Cor Vos

Ploegmanager Alexander Vinokourov heeft hoge verwachtingen van Astana Qazaqstan voor het nieuwe wielerseizoen. Dat blijkt uit de woorden van de voormalig profrenner vandaag tijdens de ploegpresentatie in de Kazachse hoofdstad Nur-Sultan.

“Ondanks een moeilijke transferperiode zijn we erin geslaagd om een sterk en ambitieuze ploeg samen te stellen”, vertelde Vinokourov, die afgelopen seizoen terugkeerde aan het roer van het WorldTeam. “We zijn een aantal sterke kopmannen kwijtgeraakt, maar tegelijk hebben we andere renners van hoge klasse erbij gekregen. De ploeg heeft een nieuw gezicht, maar we blijven dezelfde Astana-ploeg die over de hele wereld bekend is. De terugkeer van renners als Vincenzo Nibali, Miguel Ángel López en Andrey Zeits zal de ploeg extra stabiliteit en vertrouwen brengen.”

Maar Vinokourov en co haalden deze winter meer nieuwe aanwinsten aan boord. “De komst van Gianni Moscon, Joe Dombrowski, David De la Cruz, Valerio Conti en andere jongens zal helpen om onze belangen uit te breiden en nieuwe doelen te stellen. En natuurlijk is een kopman als Alexey Lutsenko het gezicht van de ploeg, de basis. Ik ben heel blij om de Kazachse nationale beloftenkampioen Nurbergen Nurlykhassym in onze ploeg te zien. Ik hoop dat hij, net als al onze Kazachse renners, een goed seizoen zal beleven.”

Daarnaast werd de ploegleiding van Astana Qazaqstan uitgebreid met de oud-renners Alexandre Shefer en Mario Manzoni. “Ik ben er zeker van dat de ploeg die we vandaag aan de vooravond van de dertigste verjaardag van de onafhankelijkheid van onze republiek voorstellen, succesvol zal zijn in het nieuwe seizoen en veel overwinningen zal behalen onder de nieuwe naam”, meldde Vinokourov tot slot.

Selectie Astana Qazaqstan voor 2022
flag-it Leonardo Basso
flag-it Samuele Battistella
flag-it Manuele Boaro
flag-kz Gleb Brussenskiy
flag-it Valerio Conti
flag-za Stefan De Bod
flag-es David De La Cruz
flag-us Joe Dombrowski
flag-kz Yevgeniy Fedorov
flag-it Fabio Felline
flag-it Michele Gazzoli
flag-kz Yevgeniy Gidich
flag-kz Dmitriy Gruzdev
flag-co Sebastian Henao
flag-co Miguel Ángel López
flag-kz Alexey Lutsenko
flag-it Davide Martinelli
flag-it Gianni Moscon
flag-kz Yuriy Natarov
flag-it Antonio Nibali
flag-it Vincenzo Nibali
flag-kz Nurbergen Nurlykhassym
flag-kz Vadim Pronskiy
flag-by Alexandr Riabushenko
flag-es Javier Romo
flag-co Harold Tejada
flag-it Simone Velasco
flag-kz Artyom Zakharov
flag-kz Andrey Zeits

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.